Absolvenții Gimnaziului„ Anton Crihan”, frumos petrecuți spre visele lor

Absolvenții Gimnaziului„ Anton Crihan”, frumos petrecuți spre visele lor

139
DISTRIBUIȚI

Însoțită de echipa de profesori, directoarea Gimnaziului„ Anton Crihan” din orașul Sângerei, Elizaveta Curciuc  frumos și-a petrecut absolvenții  în drumul lungă al vieții, în afara școlii dragi. Ca mama, cu povețe  de părinte s-a despărțit de elevii săi, de clasa absolventă diriginta Aliona  Gorbuli.  Acest amalgam de reverii școlare s-au petrecut toate în cadrul  careului  solemn, de rămas bun, școlii și de bun venit vacanței mari.

 Copiii nu au fost singuri în trăirea și împărtășirea emoțiilor lor, largi și profunde ca și noile orizonturi ale vieții care urmează să le cuprindă. Alături au fost prezenți profesorii și părinții, dar și foști absolvenți  ca oaspetele de onoare, academicianul Gheorghe Duca, absolventul școlii  încă 55 de ani în urmă, Galina Grăjdieru, reprezentanta  SAP, Viorel  Țîbîrnă, reprezentantul Inspectoratului raional de Poliție Sângerei, dar și consilierii  orășenești și raionali Tatiana  Luca și Carolina Cuznețova. Luminoasa zi cu flori și cu zâmbete, dar și cu mici tristeți de adio, școală, au fost fortificate prin   discursul cald,  de evaluare a succeselor elevilor  școlii, ținut  de directoarea  gimnaziului: ,„Astăzi se încheie decât anul școlar .Programul de învățare continuă toată viața . Deci pentru  cei 27 de absolvenți care își iau zborul din școală  programul de învățare va continua, iar  povețele profesorilor care v-au învățat, a dirigintei voastre  vor  continua  să vă înalțe zborul în timp”, i-a încurajat  directoarea.

 Ca de fiecare dată ,fostul absolvent, marele om de știință ,Gheorghe Duca nu a venit cu mâna goală. A venit cu  daruri de carte românească, cu daruri de bani, dar și daruri sufletești, pentru absolvenți și pentru toți profesorii care mențin atât de vie făclia cunoașterii în școala lui dragă:„ Ader la cele  relatate de doamna directoare. Drumul în viața, cel de după școală nu va fi unul ușor. Nu a fost ușor, nici al nostru, absolvenții de altă dată. Dar a fost unul bun căci toți am găsit luminița de la capătul tunelului. Și bine am găsit-o și aceasta doresc fiecărui absolvent. ”

  Indemnul ex-președintelui Academiei  de Științe din Moldova  Gh. Duca către absolvenți este o luminiță la capătul tunelului la care trebuie să ajungă  toți:și absolvenții  de 50 de ani în urmă și cei ai promoției 2023-2024, susținerea integrării  R. Moldova în Uniunea  Europeană.

 Prin performanțele școlare obținute absolvenții „Anton Crihan”  demonstrează  că sunt  pregătiți pentru  acest examen, de integrare a țării noastre, cu aportul fiecărui și cu acordul fiecărui. Absolventa Natalia Butnaru a ridicat Premiul Mare, pentru performanțe școlare. Mirela   Urecheanu a câștigat Trofeul „Gimnazista anului”, urmată  fiind  la cunoștințe și implicare de Valeriu Fotescu, Maria Morcov și alți colegi. Gimnazista Olivia Cibotaru a fost  apreciată drept șefă de promoție, fiindu-i oferit  trofeul respectiv. Școlăreii care urmează  treptele gimnaziale sunt la fel de buni. Mai mult de 60 de copii au fost stimulați cu Diplome de merit pentru media  bună la știință de carte, mai mare sau egală cu nota 9.  Părinții, prin mesajul mamei Vera Cibotaru au exprimat mulțumiri  pentru frumosul  și eficientul parteneriat  pe care-l au cu școala întru  obținerea unor copii și generații de educație aleasă, cu cei șapte ani de acasă și cu cei ai școlii  în drumul vieții lor. După cum a menționat directoarea, „călătoria  prin viață fără dascăli nu are rost”, absolvenții   s-au  închinat profesorilor cu flori  de profund mulțumesc, inclusiv dirigintei lor, inclusiv directoarei, întregii echipe a gimnaziului  care au  făcut  viața lor de  elev  în școală frumoasă. A răspuns și clopoțelul  cu ultimul sunet pentru absolvenți , dar și cu un semnal  că viitorul e larg și senin pentru ei, pentru că sunt elevii, urmașii lui Anton Crihan. Pentru ei speranțele sunt peste drum, bucuriile peste deal. Alegerea știu a o face, a avut cine-i ghida.