Reprezentanții mediului de afaceri din raionul Sângerei au avut o întâlnire deschisă cu conducerea raionului, unde au abordat subiectul perspectivelor dezvoltării mediului de afaceri în raionul Sângerei prin crearea condițiilor pentru activități economice rentabile și sporirea locurilor de muncă.
Ședința de lucru a avut loc în incinta Incubatorului de Afaceri, administrația căruia s-a implicat activ în organizarea evenimentului. La ședință au participat oameni de afaceri din diverse domenii, cât și președintele și vicepreședintele raionului Cristian Cainarian și Ivan Cebotari; președintele ACETI din Moldova Ion Bodrug, primarul orașului Sângerei Arcadie Covaliov, reprezentanții AGEP Ambrei Moisei și Alina Foldea, reprezentanta ODA Angela Ghicu, Ludmila Prociuc, administratoarea Incubatorului de Afaceri. Interesul reprezentanților mediului de afaceri a fost legat de mai multe probleme, la carte au primit răspunsuri și au conlucrat împreună pentru noi perspective. Cu privire la îmbunătățirea infrastructurii în avantajul dezvoltării mediului de afaceri în raion, președintele Cristian Cainarian, și-a arătat deschiderea și toată susținerea: „Încercăm să creăm o infrastructură bună și condiții bune de conlucrare, căci ne dorim o economie viabilă și puternică. Investim mult în îmbunătățirea infrastructurii drumurilor, nu doar în orașul Sângerei. S-a îmbunătățit mult în această privință zoana Alexăndreni. Mesajul nostru este că avem o deschidere către Dvs. Suntem în cerere de idei de business pentru clădirile abandonate din raion, inclusiv pentru aceasta din preajma incubatorului. Fiecare dintre Dvs. este solicitat să se implice”.
La întrebările participanților la ședință: cum ar participa la programele de susținere antreprenorială, naționale și internaționale, a venit în întâmpinare cu modele de suport prin exemple demonstrative Ion Bodrug :„Prin proiecte înaintate până la 100 mii de euro poate atrage fiecare om de afacere pentru retehnologizare. Noi suntem deschiși să vă ajutăm să reușiți a atrage investiții, inclusiv pentru retehnologizare,de aceasta și suntem astăzi cu Dvs.”. Ambrei Moisei a răspuns la întrebările interesate privind protecția intelectuală. El a făcut recomandări cum antreprenorul să iasă din anonimat, a recomandat căile în parcursul înregistrare a unei mărci, privind certificarea produselor, în constituirea lanțului valorilor, ca să stea fiecare mai bine pe picioare”
„Discuția a fost interesantă pentru noi. Al pus întrebări și am primit răspunsuri. Chiar personal am pus întrebări privind participarea la diferite iarmaroace, târguri și posibilitățile de sponsorizare a participării antreprenorului”, a spus tânăra Nina Cibotaru.