DISTRIBUIȚI
În poză: mizeria din jurul tomberoanelor, comuna Pepeni

Dacă toamna se numără bobocii, primăvara cu siguranţă se trezește natura la viață, iar odată cu ea și conștiința oamenilor de a trăi într-un mediu mai curat, mai salubrizat. Așa se întâmplă că odată cu primele flori de primăvară se face vizibilă și gunoiștea aruncată de către om peste tot, la nimereală. Deseori ne întrebăm ce îi determină pe oameni să arunce pe jos hârtii, sticle si alte ambalaje sau resturi? Lipsa educației, lipsa unor legi aspre, lipsa campaniilor de informare? Cred ca avem un pic din toate, dar totuși prea puțin. Uneori, nu este suficient numai sa facem curățenie, trebuie să o și păstrăm.
Prin multe localități din raion s-au amplasat tomberoane, pentru a ne învăța să selectăm deșeurile, pentru a da dovada că trăim într-o țară care tinde spre civilizație, dar atitudinea lipsită de civism a oamenilor arata viciversa. Reporterul „Ecoul nostru” a facut o incursiune prin raion, selectând părerile oamenilor referitor la faptul dacă înțeleg sau nu importanța păstrării curățeniei nu doar în casele proprii, dar și în mediul înconjurător.
Mihai TABARCEA orașul Sângerei: „Strâng după alții de cățiva ani și am ajuns la concluzia ca nu se va rezolva nimic dacă nu se lucreaza asupra educației omului. Încă din școală ar trebui introdusă o educație pe aceasta temă, căci nesimțirea oamenilor nu dispare așa ușor. Au fost cazuri când strângeam de jos mizeria, iar unii, parcă special, făceau alta fără sa le pese de nimic.”…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 16 din această săptămână