DISTRIBUIȚI
În poză: în timpul demonstrațiilor practice

Se apropie perioada optimă pentru curăţatul pomilor în plantaţiile de livezi. Uniunea Fermierilor Privaţi Sângerei, ACSA în colaborare cu Direcţia Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului raional au organizat un seminar practic pentru promovarea noilor tehnologii de curăţare a pomilor pe plantaţiile de livezi şi de reânoire a cunoştinţelor, priceperilor şi deprinderilor participanţilor la aceste lucrări.

Seminarul s-a desfăşurat în gospodăria agricolă SRL „Virtuozimpex”, director Grigore IRIMENCO. Conferenţiarul universitar Ananii PEŞTEANU, Facultatea Holticultură a Univesităţii Agrare din Moldova, a promovat noile tehnologii de tăiere a pomilor, de formare a coroanei şi a atenţionat cât este de necesar de a executa lucrările de curăţare şi pregătire a pomilor de rod în mod individual pentru fiecare.
Directorul unităţii agricole a spus că el a fost deschis pentru desfăşurarea seminarului practic în teritoriul care-l administerează deoarece deţine 46 hectare de livadă cu soiuri intensive, care necesită aplicarea tehnologiilor moderne de îngrijire şi de curăţire a pomilor.
Potrivit lui Constantin BÎRSANU, preşedintele Uniunii Fermierilor această întrunire a producătorilor de fructe din raion a presupus demonstraţii practice de curăţare a pomilor şi am organizat-o la cererea multor dintre ei, care au motivat că au nevoie înainte de demararea lucrărilor în masă pe plantaţiile de livezi să-şi îmbunătăţească cunoştinţele teoretice şi deprinderile practice. Vom continua aceste instruiri. La solicitarea producătorilor de struguri din raion următorul seminar practic îl vom organiza de curând pe plantaţiile de vie ale producătorului Vladimir AGACHI, directorul SRL „Accesal Grup” din satul Pepeni.