DISTRIBUIȚI
În poză: femeile active ale comunei

Recent în cadrul primăriei Bilicenii Vechi a avut loc o şedinţă publică cu participarea femeilor active din comunitate. Reprezentantele comunităţii au expus un şir de propuneri, privind îmbunătăţirea mediului în care trăiesc, a serviciilor prestate, instituirea altor servicii noi de care au nevoie.

Potrivit primarei comunei Ala GUZUN” Noi am optat pentru organizarea acestei şedinţe în teritoriul primăriei. Nu este o şedinţă publică obişnuită. Prin participarea la ea femeile noastre au dorit să demonstreze că ele au ceva de spus şi se confruntă cu probleme care doresc să le soluţioneze. Totodată, am demostrat deschiderea noastră de participare în proiectul european Turnul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”.
Femeile din comună, participante la acest „Tur de ascultare” au identificat şi înaintat 30 de probleme, care fiind soluţionate ar îmbunătăţi vizibil viaţa lor în spaţiul rural. Propunerile au fost supuse votului, cinci dintre care s-au bucurat de număr maxim de voturi şi au fost selectate drept prioritare, cu posibilitate de a fi înscrise obiective ale proiectului, alături de alte propuneri ale femeilor din Republica Moldova.

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 6 din săptămâna aceasta