DISTRIBUIȚI

În contextul Zilei Naționale a Culturii, Secția Cultură din raionul Sângerei a organizat, festivitatea de premiere a laureaților ediției 2021 a Galei Premiilor anuale din domeniul Culturii. Premiile anuale în domeniul Culturii se acordă anual pentru produse de creație și inovații artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural local, raional, național și internațional, au obținut aprecierea societății și au contribuit la promovarea culturii locale și raionale pe arena națională și internațională.

Gala Premiilor anuale ale Secției Cultură s-a desfășurat pe 15 ianuarie curent la Casa de Cultură „ Nicolae Iorga”. Peste 200 de delegați din domeniul culturii raionului au onorat prin prezența lor evenimentul. Alături de ei au participat conducerea raionului, primari ai orașelor și comunelor. De asemenea, delegația din România: Pavăl Ioan, primarul comunei Dumbrăveni, județul Suceava, Chiriac Mihai, secretarul comunei Dumbrăveni, Pavăl Maricica, funcționară din cadrul Consiliului comunal Dumbrăveni, Chiriac Mica, funcționară din cadrul Consiliului comunal Dumbrăveni. S-au rostit cuvinte de apreciere promotorilor culturii. Evenimentul a fost prezidat de soții Valeriu și Anastasia Rusu. „ În fiecare an, Consiliul raional și Secția Cultură Sângerei menționează personalitățile care și-au pus amprenta, în mod pregnant, asupra evoluției artei, care prin munca lor au promovat valorile culturale ale raionului”, menționează președintele raionului.
În cadrul evenimentului a rostit un mesaj Pavăl Ioan, primarul comunei Dumbrăveni, România. „Sunt bucuros să văd în sală atâtea lume frumoasă. N-am venit la Dvs. cu mâna goală. Am adus o donație pentru biblioteca raională. Am adus nu orice, ci e ceva unicat, sunt manuscrisele lui MIHAI EMINESCU, 38 la număr care, au fost făcute de Academia Română, trase la un copiator foarte performant care, a costat un milion de mărci germane. Aceste caiete, nu au preț.

Continuarea citiți în n.4 din 21 ianuarie 2022