DISTRIBUIȚI

Ziua Națională a Culturii la Telenești a demarat cu depuneri de flori la bustul poetului național Mihai Eminescu și a continuat apoi cu un spectacol de gală cu nominalizarea mai multor premii tradiționale pentru sărbătoarea respectivă.

Așa dar pentru colaborare și aport considerabil adus la dezvoltarea și valorificarea culturii autohtone au fost nominalizați Victor Drăgan, primarul de Budăi, Constantin Ciobanu, primarul de Chiștelnița și Veaceslav Tcaciuc, primarul de Brânzenii-noi. Reușita cea mai mare a primarilor respectivi a fost dotarea și reparația bibliotecilor. Pentru rezultate semnificative în activitate și cu ocazia îndeplinirii unor vârste frumoase a fost menționați Eugenia Ambrosi, bibliotecară la Biblioteca Țânțăreni, Tamara Țigănescu, bibliotecară la biblioteca Crăsnășeni la atingerea vârstei de 60 ani și Efimia Lascov, șef serviciu la BPR ”Vasile Alecsandri” – la atingerea vârstei de 65 ani, Vasile Rotari, conducătorul tarafului ”La vatra Ciulucului”, Nina Corciu, bibliotecară la BP Coropceni, Vasilisa Borinschi, directoarea casei de cultură de la Mihalașa cu ocazia atingerii vârstei de 70 ani. Cu ocazia împlinirii vârstei de 60 ani a fost nominalizat cu un premiu și Pavel Casian, șef Secție Cultură Tineret și Sport Telenești.
În cadrul Galei au participat cu un recital de poezie în omagiu marelui poet Mihai Eminescu un grup elevi de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, conduși de către profesoara Raisa Pinteac. Numere muzicale au fost prezentate de către orchestrele de muzică populară ”Poiana Codrului”, ansamblul de bărbați ”Trandafir de la Moldova” de la Centrul Raional de Cultură și Ansamblul vocal Codreanca de la Vasieni.