24
DISTRIBUIȚI

S-a trecut peste respect și toleranță

Analizând situația din țară, încerc să caut explicație prostiilor ce le facem cu regularitate, insistență și chiar programare. Îmi dau seama, că toate încep de la educație, bun simț adică de la proverbialii 7 ani de acasă. De ce? Apoi cum altfel putem explica aroganța, inocența și atacurile murdare, care înfloresc în jurul nostru. În relațiile omenești, dacă le mai putem astfel spune, s-a trecut peste respect și toleranță.

Maria Țurcanu

Astăzi ne „tu-tu-im” indiferent de vârstă, sex, poziție în societate.

Astfel niște puști, cu laptele mamei pe buze, înțelegând democrația în felul lor, nu-și mai respectă părinții, buneii, profesorii, surorile și frații mai în vârstă. În replici e atâta aciditate și venin, încât ai impresia, că cei din jur sunt dușmanii de clasă sau, mai recent, de familie.

Urmăresc acest vocabular obraznic la cei, care ne-au diriguit până mai ieri „ genialii” comuniști și socialiști.

Cei mai obraznici sunt generalii Voronin și Dodon, dar de fapt ei încep să cedeze vasalilor lor Șor și Ceban și celor din preajma lor. Și să nu spuneți că gradul de apropiere sufletească se măsoară după „ tu-tu-iala” permisă în relații.

Cât pe ce nu am omis-o pe Marina Tauber al cărei râgâit zgomotos o plasează printre cei mai vestiți „ tu-tu-iași” din țară, cea, care este denaturat de obraznică, chiar și în cazul discuțiilor cu ziariștii…

Și în Consiliul raional Sângerei la ședințele Comisiilor de Specialitate, ședințele  Consiliului raional etc se simte acest „tu” incredibil de tăios între ei.

Părinții noștri nu știau că la englezi nu există acest „ tu” sub nici o formă, dar daci și romani fiind, m-au învățat să spun Dumneavoastră de l mic la mare.

Dar, tu, cititorule, ce crezi?