34
DISTRIBUIȚI

 

   S-a închis Centrul de Posta Sângerei, oficiile poștale urmând să fie  conduse de la Centrele de Poștă  Bălți și Orhei.

Marți a fost ultima zi de activitate a Centrului de Poștă Sângerei, care se închide în urma reorganizării  IS Poștei Moldovei. Astfel oficiile poștale din raionul Sângerei  trec în gestiunea Centrului de Poștă din Bălți iar oficiile din Telenești –în gestiunea celui  din Orhei.

Ion Cernei

 Vestea că centrul de poștă va fi reformat a fost șocantă pentru lumea care muncește în instituția respectivă. Adică au venit timpuri bune dar greu de priceput pentru cine. După câte am aflat  numai în Sângerei își pierd locul de muncă  peste  30 persoane. Bineînțeles cuiva i se va propune loc de muncă la Bălți dar cine ar fi în stare să facă naveta zilnică de 25  km? Nu sunt bucuroși de reformă nici la Telenești unde încă nu au uitat șocul  lichidării de acum 10 ani a Centrului de  Poștă.  Chiar dacă și atunci au propus locuri de muncă la Sângerei nu s-a îndurat nimeni plece încolo fiindcă este, totuși, o distanță, nu este măcar o rută de autobuz.

Nu avem mare bucurie nici noi, angajații ”Ecoului nostru” or, Centrul de poștă Bălți va opera doar în șase localități ale raionului Telenești inclusiv la Bănești, Zgârdești, Cozmești, Câșla, Ghiliceni și Cucioaia. Ce fel de navigație trebuie să facă ziarul nostru pentru a ajunge prin Orhei  în celelalte localități ale raionului Telenești și cum am putea remedia problema în cauză e greu de priceput. Am stat de vorbă cu Simion Cîrcîș, care  până mai ieri îndeplinea  funcția de operator poștal, adică în zona respectivă avea funcții cu totul nespecifice  dar necesare – este mai degrabă revizor și încasator or, oficiile poștale din sate operează cu sume enorme de pe urma prestării serviciilor iar banii respectivi trebuie neapărat duși la o bancă unde s-ar afla în deplină siguranță. Cum au încercat să-l demită că chipurile ar fi pus în serviciu de guvernarea precedentă și cum am reușit să-I convingem că de fapt dl Cîrcîș îndeplinește o cu totul altă funcție  și că la Telenești funcționează doar un oficiu poștal este o istorie aparte.  Domnia sa ne spune că nu a fost anunțat despre o eventuală concediere dar nu-și închipui cum își va exercita îndatoririle de serviciu când  va trebui să se deplaseze pe distanțe care întrec de 3 ori  arealul raionului Telenești, va fi în stare să activeze în alte condiții deocamdată nu știe fiindcă nu mai are anii dar și sănătatea de altă data. Totodată dl Cîrcîș ne-a asigurat că  oficiul poștal va  continua să activeze, iar cetățenii vor beneficia în continuare de serviciile acestuia.

Precizăm că reorganizarea IS Poșta Moldovei presupune reducerea numărului de Centre de Poștă de la 24 la 11, totodată se preconizează transformarea acesteia într-o societate pe acțiuni.