60
DISTRIBUIȚI

Cultura organizațională este cheia de renovare a școlii

Recent, ÎN Instituția Publică Gimnaziul din satul Ciuciuieni a fost gazda atelierului raional de formare a directorilor adjuncți pentru procesul educativ din instituțiile de învățământ ale raionului Sângerei.

 La atelierul cu genericul „ Cultura organizațională – cheia de renovare a școlii” au participat 32 de directori – adjuncți din instituțiile de învățământ ale raionului, precum și  Sergiu Zagoudco, specialist principal și Maria Bajura, șefa Direcției Educație Sângerei. În cadrul atelierului  a fost valorizat potențialul managerial al profesorului-diriginte pentru dezvoltarea culturii organizaționale în comunitatea școlară. „Echipa managerială și diriginții din instituția noastră au desemnat practicile de succes și elementele culturii organizaționale pe care le-am inițiat, dezvoltat și implementat pe parcursul ultimilor ani în școala noastră. Agenda a inclus diverse activități, inclusiv: prezentarea instituției, training pe subiectul abordat, moderat de Cristina Roponica, directoare adjunctă pentru procesul educativ, au fost prezentate 5 ore demonstrative la disciplina dezvoltare  personală și managementul clasei, a fost prezentată activitatea extrașcolară „ Școala mea mereu aceiași și totuși altfel” și  expoziția de lucrări ale elevilor pe tema „ Compoziții de toamnă,” susține Angela Albu, directoarea gimnaziului din localitate.

Efortul colectivului didactic și al echipei Manageriale din Gimnaziul Ciuciuieni a fost apreciat de către participanții la atelier cu cele mai înalte calificative.

Maria Bajura, șefa Direcției Educație Sângerei