185
DISTRIBUIȚI
  1. Bălțescu, un poet cu suflet curat și plin de iubire

Biblioteca  Publică Țiplești  a fost gazda unui eveniment de suflet și pentru suflet cu poetul Nicolae Bălțescu, care s-a străduit cu mare drag  să vină la întâlnirea cu cititorul din Țiplești, comuna Alexăndreni.

La acest eveniment a fost prezenți: Valeriu Rusu,  șeful Secției Cultură Sângerei, Tamara Deliu, specialist principal pe bibliotecile din raion, Nicolae Lisnic, parohul bisericii ,,Nașterea Domnului,, din Țiplești, Marina Țurcan, directoarea GimnaziulUI Țiplești, Maria Suhin, profesoară de limba română la Gimnaziul Țiplești  împreună  cu elevii claselor  VIII-IX, Aliona Covalciuc, profesoară limbi străine la Zimnaziul Țiplești, Tamara Pascaru, directoare la Centru Regional pentru tineri din Alexăndreni, cu un grup de tineri; Maria Ardeleanu, profesoară  de limba română  la Gimnaziului  Alexăndreni împreună cu elevi cl.IX, Viorica Vrabie, șefă la  Grădinița Grigorești, Carolina Pădurari, profesoară de la Țipletești.

Activitatea s-a început cu binecuvântarea Părintelui Nicolae Lisnic, după care a luat cuvântul  Valeriu Rusu, șeful Secției Cultură.

La acest eveniment  Gabriela Blid, Irina Pascaru, Mădălina Vrabie  ș.a au recitat poezii din creația lui N. Bălțescu, totodată  s-au oferit întrebări poetului după care au urmat răspunsuri.

În discursul său  Maestrul  Nicolae. Bălțescu a  mărturisit  că ”gândurile și simțirea și le revarsă în cuvinte cu mireasma de primăvara chiar și atunci când primejdia înfrângerii, a furtunilor și neliniștii pare ai cuprinde ființa, nu pierde nădejdea”, astfel  povățuind pe cei care au patima scrisului să nu se lase înfrânți de împrejurări ci să lucreze în continuare spre a energizat verbul limbii materne.

Vizitând Biblioteca Publică Țiplești  Maestrul a găsit de cuviință de a ne face și o donație de carte de 93 exemplare, la care s-au alăturat și poetesele Claudia Partole, Marcela Mardare ș.a. pentru care le mulțumim nespus de mult pentru gestul frumos din partea domniilor lor. Această donație e foarte binevenită la biblioteca noastră fiindcă fondul de carte e învechit, avem  multă literatură în grafie chirilică, dar acest număr de cărți ne va înnoi colecția de carte din bibliotecă.

Remarcăm că asemenea eveniment s-a desfășurat  în premieră la  Biblioteca Publică Țiplești de aceea  vreau să-i mulțumesc Maestrului pentru implicarea direct la această donație,  mulțumim tuturor participanților la această întâlnire care s-a desfășurat printr-o frumoasă colaborare.

Tatiana Ciubaciuc, satul Țâplești