70
DISTRIBUIȚI

Castelul de apă de la Ratuș a fost dat în folosință

                   în ajunul Sărbătorii Hramului

În ajun de Hramul Satului serbat sâmbătă 9 octombrie  la  Ratuș  a fost instalat un castel de apă nou  astfel fiind finalizată cea mai mare parte a lucrărilor proiectului  „Schimbarea turnului de apă a sondei arteziene nr. 4949” în satul Ratuș, raionul Telenești”, în cadrul Programului ”Satul European”. Lucrările proiectului sunt estimate  cu suma de  1.2 milioane lei.

     Ion Cernei

 După cum a relatat Dumitru Roșcovan, directorul AO Fondul de Inovații Sociale din Moldova În scut timp rezultatele proiectului în satul Ratuș, raionul Telenești vor fi evidente:  420 locuitori au acces îmbunătățit la infrastructura de aprovizionare cu apă potabilă de calitate; 140 gospodării conectate la sistemul de apeduct și turnul de apă reabilitat;  100% – rata de acces la sistemul de apeduct și turnul de apă reabilitat. Instalarea castelului de apă a fost posibilă grație cofinanțării societății  Rotary Club Düsseldorf-Pempelfort din Germania și AO “Fondul de Inovații Sociale din Moldova ”a precizat dl. Roșcovan.

Tudor Țurcanu, primarul de Ratuș ne-a relatat la rândul său că cea mai mare parte a activităților din cadrul  Proiectului  Programului  ”Satul European” a fost finalizat deja:

”Singurul disconfort   pe care l-au avut locuitorii satului a fost sistarea aprovizionării cu apă pe parcursul a două zile, cât a durat montarea castelului. Am avut nevoie de  acest obiect nou care are altă capacitate  deoarece schimbă radical calitatea apei care este extrasă din adâncuri, în afară de asta noul turn este executat din materiale  ecologice, ceea  ce-l face mult mai superior din punct de vedere tehnologic”, ne-a spus dl. Turcanu.