DISTRIBUIȚI

La 22 octombrie curent, Judecătoria Sângerei a organizat tradițional „Ziua Ușilor Deschise”. Acest eveniment a oferit acces liber în Judecătorie tuturor doritorilor interesați să viziteze și să afle mai multe detalii despre activitatea și organizarea instanței de judecată.

 

În cadrul „Zilei Ușilor Deschise”, instanța, a oferit timp de două ore elevilor clasei a XII-a ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Sângerei, informații privind structura și misiunea acesteia, sarcinile și atribuțiile fiecărei subdiviziuni, fluctuația cadrelor, sistemul de salarizare a personalului, precum și cadrul legal de care se conduce autoritatea în activitatea sa. Pe parcursul acțiunii, elevii au fost ghidați de președintele instanței, Ion POPESCU și șefa secretariatului, Natalia ANDRIȚCHI care au răspuns cu amabilitate la toate întrebările adresate de tineri, explicându-le totodată și etapele procesuale până la examinarea unei cauze, circuitul dosarelor în instanță, existența și utilizarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), sistemul automatizat de înregistrare audio a ședințelor de judecată „FEMIDA” și multe altele.

De asemenea, vizitatorii au avut posibilitatea de a participa la o ședință de judecată, pe cauză civilă, urmărind desfășurarea reală a imaginii sistemului judiciar și modul de funcționare al acestuia. Vizitatorii au primit pliante și broșuri cu conținut util, după care au fost conduși să viziteze unele birouri și arhiva instanței.

„Această experiență a determinat elevii să conștientizeze cât de greu este să activezi în cadrul unei instanțe de judecată, însă  așa cum nimic nu este imposibil, cu siguranță, în viitorul apropiat unii din ei se vor număra printre funcționarii care, la rândul lor, vor primi oaspeți la locul de muncă și vor oferi sfaturi tinerei generații”, menționează Natalia ANDRIȚCHI.

Continuarea o citiți în nr. 48 al ziarului