DISTRIBUIȚI

Stimați colaboratori din domeniul statiticii,

În această zi deosebită pentru Dumneavoastă, îmi face o deosebită plăcere să accentuez importanța fundamentală de a susține capacitatea statistică raională în a produce statistici relevante și oportune și obligația morală de motivare a personalului sistemului statistic raional în procesul de colectare, prelucrare și generalizare a datelor statistice.
Este de recunoscut că, în cadrul sistemului informațional al unei societăți democratice, datele statistice oficiale constituie un suport esențial al cunoașterii domeniilor economice, demografice, sociale și de mediu. Acest fapt peresupune existența unui sistem solid de culegere, prelucrare și difuzare a datelor statistice, bazat pe cadru legal bine definit, conturând un set de valori profesionale și obiective strategice fundamentale.
Efectele muncii Dumneavoastre sunt permanent în vizor și, ca să exprim și mai clar importanța pe care V-o acordăm activității Secției raionale de statistică, Vă asigurăm că de multe ori ne conducem în activitate după datele pe care le primim de la Dumneavoastră. De altfel, datele statistice stau la baza multor decizii ale Consiliului raional, de aceea răspunderea este una enormă și sunt conștient că aveți o muncă deloc ușoară.
Având permanent la îndemână date despre dezvoltarea raionului, știți, poate cel mai bine decât oricine, cum au evoluat fenomenele sociale-economice și ce eforturi depunem cu toții pentru a relansa economic raionul.
Dumneavoastră purtați o mare responsabilitate în fața cetățenilor pentru datele pe care le furnizați. Raionul se conduce și se planifică după datele pe care le furnizează Secția raională de statistică și de aceea Vă încurajăm să Vă faceți în continuare activitatea cu profesionalismul de care dați dovadă și să nu uitați că principialii beneficiari ai rezultatelor muncii Dvs. sunt cetățenii raionului.
Vă adresez cele mai sincere urări de bine, să obțineți succese remarcabile în domeniul în care activați și să realizați cât mai multe acțiuni de avengură în promovarea valorilor profesionale.

Cu profund respect,Mihail Birsan,
vicepreședinte al raionului
BP