Ziua Europei la ea acasa?

Ziua Europei la ea acasa?

105
DISTRIBUIȚI

          Mai bine de un deceniu țara noastră sărbătorește Ziua Europei. Anul acesta, însă, moldovenii vor sărbători oficial această zi, deoarece Parlamentul a aprobat la sfârșitul lunii aprilie, curent, o hotărâre prin care Ziua Europei este declarată drept zi de sărbătoare în Republica Moldova. Moldovenii vor celebra acestă zi, ca și întreaga Uniune Europeană (UE), pe data de 9 mai în aceeași zi cu sărbătoarea „Ziua Victoriei”.

Deputații au ținut să precizeze că acest lucru nu înseamnă înlocuirea unei sărbători cu alta. Reporterul EN a încercat să afle cât de europeni sunt moldovenii noștri, și ce părere au referitor la faptul că țara mai are o sărbătoare în calendarul anual.

Eugenia SÎRBU, Bălășești: „Accept această sărbătoare, fiindcă Moldova alături de UE are numai de câștigat. Aflându-mă în vizita acolo, mi-am dat seama că ca popor avem mult de crescut în primul rând pe plan educațional, economic, social etc. Locuitorii țării noastre au posibilitate„ să se molipsească” din țările europene de lucruri frumoase, să vină să-și ajute țara la un pas spre dezvoltare. Atât timp cât putem coopera prin relații frumoase, trebuie să culegem idei noi, lucruri benefice pentru tărișoara noastră.”

Ion Pînzaru, student: „ Nu văd o problemă în faptul că coincide sărbătoarea dată cu Ziua Victorie fiindcă nu ne încurcă nimeni să sărbătorim de dimineață Ziua Victoriei, iar după-amiază Ziua Europei. Cred că țara noastră și-a dat seama încă cu un…

continuarea o veți citi în numărul 19 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: google.com