Ziua de 1 aprilie are menirea să descrețească frunțile oamenilor

Ziua de 1 aprilie are menirea să descrețească frunțile oamenilor

397
DISTRIBUIȚI

Ziua păcălelilor are o istorie îndelungată.Una din ipotezele provinienței e legată de schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. În vechiul calendar ziua de Anul Nou era sărbătorită pe data de 1 aprilie în loc de 1 ianuarie.

După schimbarea calendarului gregorian în 1582, oamenii au avut inițial probleme de a se obișnui cu sărbătorirea noului an pe 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau pe 1 aprilie au fost numiți „nebuni de aprilie”. Pe măsură ce timpul trecea, urările trimise pentru Anul Nou la începutul lui aprilie, au fost considerate farse: fiind însoțite de cadouri hazlii.
Ziua pacălelilor la moment este sarbătorită de majoritatea țărilor de pe glob. Fiecare încearcă să facă o glumă pe seama colegilor, prietenilor, familiei.
Aveți însă grijă ca persoana căreia îi pregatiți „surpriza” să posede simțul umorului și să „guste” gluma fără de consecințe grave.

Propunem câteva farse pentru cei ce sunt puși pe șotii:
– Pe 1 Aprilie poţi să pui în cutia poştală a prietenilor o scrisoare făcută frumos (ştampilată) prin care să-i anunţaţi că vor fi deconectaţi de la reţeaua electrică pentru reparaţii timp de 2-3 luni.
– O păcăleală mai veche, dar care merge tot timpul, este să schimbi zahărul cu sarea.
– Furişează-te seara în camera părinţilor sau a fraţilor şi fixează alarma ceasului cât mai devreme.
– În aceasta zi de 1 Aprilie răspunde tuturor celor care te sună cu: „Spitalul raional, buna ziua!” sau „Serviciul de urgență, spuneți ce problemă aveți?”
– Adaugă în cutia de lapte puțin colorant alimentar. Nu e dăunator în nici un fel, dar surpriza o să fie foarte colorată.