DISTRIBUIȚI

Mult stimați combatanți, onorați veterani,
Ziua comemorării eroilor căzuți în războiul din Afganistan, pe care o marcăm an de an la 15 februarie, ne oferă prilejul de a vă aduce un profund și sincer omagiu pentru sacrificiu și vitejia de care ați dat dovadă la una dintre cele mai dureroase confruntări militare.
Această zi, trezește în conștiința noastră amintirea unei istorii scrise cu durere, suferință, vieți omenești, demnitate și spirit național.
Pe bună dreptate, rănile războiului nu pot fi vindecate vreodată. Astfel, în cei peste 9 ani de conflict, eroismul și bărbăția a mai mult de 350 de concetățeni ai raionului nu necesită o reevaluare. Ei vor rămâne a fi pentru totdeauna adevărați patrioți. Or, viitorul se construiește prin respect față de trecut, față de cei care au făurit istoria.
Ecoul războiului afgano- sovietic va răsuna veșnic în familiile celor plecați dintre noi pe care trebuie să-i comemorăm și să aprindem câte o lumânare pentru veșnica pomenire.
Stimați combatanți, pierderea eroilor este ireversibilă, susținerea morală și materială a celor rămași orfani, poate recupera într-o măsură oarecare imensa suferință.
Țin să aduc cuvinte de mulțumire veteranilor războiului din Afganistan, care participă plenar în viața publică a orașului și raionului. Dumneavoastră Vă onorați cu cinste obligațiunile de serviciu, manifestând atitudine civică constructivă la soluționarea problemelor în comunitățile raionului.
Exprimăm profunde mulțumiri pentru jertfa de sine și lupta pentru un alt viitor – unul pașnic, pentru curaj, bărbăție și rezistență în timpul conflictului din Afganistan, fapt pentru care Vă asigurăm de tot respectul și recunoștința noastră.
În numele Consiliului Raional și al meu personal, Vă doresc multă sănătate, bunăstare și frumoase realizări.
Cu aleasă considerațiune, Grigore Corcodel

P,BP