Virozele fac ravagii în şcoli şi grădiniţe

Virozele fac ravagii în şcoli şi grădiniţe

Aurelia Bîrsan

417
DISTRIBUIȚI

Oscilațiile de temperatură din ultima vreme au determinat o creștere a cazurilor de infecții respiratorii. Responsabilii de la ministerul de resort anunță că mai mult de jumătate dintre persoanele care au ajuns la medic cu infecții respiratorii în această perioadă au fost copii. Centrul de Sănătate Publică Sângerei monitorizează situația epi-demiologică a cazurilor noi de Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare (IARCS) și a gripei.Uşoare sau mai grave, îmbolnăvirile specifice sezonului rece fac parte negreşit din viaţa noastră și a copiilor noștri. Important este să știm cum să acţionăm, pentru a ocoli complicaţii redutabile. În această ordine de idei am solicitat un interviu lui Gheorghe BALEA, medic-șef, Sanitar de Stat al raionului Sângerei. 

– În ultima perioadă tot mai des auzim de cazuri de viroze. De la începutul anului curent, câte cazuri de IARCS s-au înregistrat în raion?

„Situația epidemiologică a gripei și Infecțiilor Acute a Căilor Respiratorii Superioare în perioada rece a anului 2014-2015 în raion este nesatisfăcătoare. De menționat este faptul că în perioada 1-17 ianuarie curent în raion s-au înregistrat 326 cazuri de IACRS, cazuri de gripă în această perioadă nu s-au înregistrat. Săptămâna trecută, a fost remarcată de o creștere a morbidității prin IACRS cu circa 1,2 ori în raport cu săptămâna 12-19 ianuarie curent.”

Continuarea o găsiți în numărul 5 din 30 ianuarie.