Vin la ea după leac şi alinare

Vin la ea după leac şi alinare

756
DISTRIBUIȚI

   Ea nu se consideră o femeie de succes. Spune că, pur şi simplu, îşi face datoria de medic specialist şi de manager al Secţiei Consultative a Spitalului raional. Este pasionată de medicină, are responsabilitate şi multă dragoste faţă de pacienţi. Pentru toate acestea, pentru firea sa deschisă şi sociabilă se bucură de aprecierea şi respectul colegilor şi de încrederea beneficiarilor serviciilor medicale.

    E modestă şi spune că mai are multe de învăţat. Aceasta o face puternică, hotărâtă şi deschisă către oameni. Ei au o altă părere: şefa Secţiei Consultative este o femeie de succes şi o mândrie a comunităţii medicale. „Secţia înregistrează performanţe continui. Schimbările le simţim noi, membrii echipei, specialiştii şi asistentele medicale. Acestea se reflectă în condiţii modernizate, prin servicii medicale fluidizate, cât mai accesibile pacienţilor, viitoarelor mămici, celor care datorită doctoriţei au ajuns după ani să trăiască bucuria de mamă”, crede Lilia VOLOŞCIUC, asistentă medicală superioară a Secţiei Consultative.

   Ea se implică împreună cu alți specialişti la investigaţii medicale, insistă asupra unei examinări profunde. Este important să aibă tabloul diagnostic clar și exact. În calitate de medic ginecolog sau de şefă a sectorului consultativ, ea gestionează cu toate îndreptările către investigaţia pacienţilor propuşi de alţi colegi.

Are felul ei de a comunica cu pacienţii şi recomandările doctoriţei sunt leac şi vindecare: „Am venit pentru un control obişnuit, căci aşa mi-a recomandat doctoriţa. Dar vreau şi să-i…

continuarea o veți citi în numărul 11 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: din arhiva personală