DISTRIBUIȚI
Foto: UNIMEDIA

În debutul ședinței de Guvern, Maia Sandu a criticat mai multe instituții de stat, printre care și Poșta Moldovei, care nu și-ar îndeplini obligațiile contractuale în raport cu de presa scrisă.

Chiar dacă presa scrisă are contracte și plătește pentru servicii de distribuire a ziarelor, în unele cazuri aceste ziare nu jung la destinație”, a spus premierul. Premierul a cerut Agenției Proprietăți Publice să demareze o anchetă în acest sens și să inițieze procesul de demitere a conducerii Poștei.

Maia Sandu s-a adresat și angajaților Agenției Proprietăți Publie, „să oprească procesele de privatizare. Acest Guvern nu va admite privatizări așa cum s-a întâmplat la gările auto, AirMoldova și așa mai departe”:

„Am și un mesaj pentru Moldova-Gaz. Am înțețes că acolo se cumpără jeep-uri într-o veselie, de circa un milion și jumătate de euro”, a mai spus Maia Sandu.

Sandu a mai cerut ca MAI și Ministerului Justiției să elaboreze un proiect de lege ca toate instituțiile de stat să treacă în paza MAI.

Prim-ministra a spus că se va interveni și în cazul reprezentanților Guvernului în teritoriu, întrucât sunt „personaje care nu își merită funcțiile”.