Viceministrul Tineretului şi Sportului în vizită de lucru în Sângerei

Viceministrul Tineretului şi Sportului în vizită de lucru în Sângerei

488
DISTRIBUIȚI

Marţi, 20 octombrie curent, viceministrul Tineretului şi Sportului, Andrei SPÂNU, s-a aflat într-o vizită de lucru în Sângerei. Oficialul a avut o discuție interactivă cu președintele raionului Vasile Marandiuc, vicepreședintele Mihail Bîrsan, reprezentanți din toate structurile raionului și serviciile pentru tineret.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședinţe a Consiliului raional.

 

 

Mulţi dintre participanţii la întâlnire au dorit să ştie de ce Ministerul Tineretului şi Sportului a stopat susţinerea financiară a Proiectului  „Sângerei – Capitala Tineretului 2015”. Din acest motiv în teritoriu nu se fac activităţi relevante care ar motiva acest deziderat şi ar implica tinerii, au expus punctul de vedere în timpul dialogului reprezentanţii din teritoriu. „Este greşit dacă credeţi că „Capitala Tineretului” este prerogativa Administraţiei Publice Centrale. Dacă consideraţi că Ministerul Tineretului este responsabil de aceasta, noi excludem proiectul dat. „Capitala Tineretului” reiese din dorinţa Administraţiei Publice Locale s-o dezvolte pentru tineri, să vrea s-o organizeze în teritoriu.

Andrei SPÂNU a informat tinerii că începând cu anul 2016, ministerul în cauză propune schimbarea conceptului de activitate a „Capitalei Tineretului” pe modelul Capitalei Europene, cum funcţionează în alte ţări, ca  exemplu România.

În discuţia cu tinerii oficialul s-a referit la noul concept al Legii Tineretului. Tinerii au fost motivaţi să se implice în consultările publice pe marginea noii legi care îşi face drum spre Legislativ. Proiectul vizează interesele tinerilor şi va fi ajustat la standardele europene. Tinerii din Sângerei au fost chemaţi să participe la discuțiile publice și să propună soluţii concrete, în vederea soluționării problemelor abordate, i-a motivat reprezentantul stucturii de vârf.

Bugetul pentru domeniul tineretului este doar de 40 de milioane, pentru 300 de mii de tineri câţi sunt  în Republica Moldova. Câte 44 de lei pentru fiecare tânăr alocă statul, umilitor de puţin, au constatat tinerii.

Continuarea în nr. 47 al ziarului