Viceministrul culturii în vizită la Sângerei

Viceministrul culturii în vizită la Sângerei

1052
DISTRIBUIȚI

Viceministrul culturii, Igor ȘAROV, a vizitat zilele trecute raionul Sângerei. Acesta s-a întâlnit cu bibliotecarii şi şefii Caselor de Cultură din raion.
Marți, 15 martie curent, viceministrul Culturii, Igor ȘAROV s-a aflat într-o vizită de lucru la Sângerei. La întâlnirea care a avut loc în incinta Casei raionale de Cultură „Nicolae Iorga”, au fost prezenți: președintele raionului, Vasile MARANDIUC, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Ion BÎRSANU, șeful Secției Cultură a Consiliului raional, Valeriu RUSU, șefi ai subdiviziunilor subordonate Consiliului raional, conducători ai serviciilor desconcentrate, conducători ai Caselor de Cultură și Căminelor Culturale, a bibliotecilor, reprezentanți ai societății civile, cetățeni ai raionului.
În alocuțiunea sa, președintele raionului, Vasile MARANDIUC, a făcut o analiză a domeniului culturii din raion, subliniind faptul că acesta trebuie să fie implementat atât la nivel de raion cât și de fiecare localitate în parte. A vorbit despre manifestările culturale care se fac în raion, în ciuda lipsei surselor de finanțare și a subliniat necesitatea axării pe latura culturală a societății.
Valeriu RUSU, șeful Secției Cultură a relatat despre succesele, dar și problemele cadrelor de specialitate, dotarea instituţiilor de cultură cu tehnologii informaţionale moderne, achiziţii de carte pentru bibliotecile publice şi material metodico-didactic pentru instituţiile de învăţământ artistic. Totodată, dumnealui a mulțumit lucrătorilor din domniul culturii pentru efortul și munca zilnică depusă întru dezvoltarea culturii în raion.

Viceministrul cuturii, Igor ȘAROV, a vorbit despre nivelul impresionant la care se află cultura în raionul Sângerei, atrăgând atenția asupra faptului că acest lucru are la bază schimbări importante prin atitudinea persoanelor responsabile din Administrația Publică Locală, care conștientizează importanța culturii.
Deasemenea oficialul a prezentat principalele proiecte inițiate de ministerul culturii și i-a îndemnat pe reprezentanții domeniului cultural să aplice la proiecte și să fie cât mai activi în promovarea valorilor culturale, subliniind oportunitatea de atragere a investiţiilor în instituţiile de cultură prin proiectele cu sorţi de izbândă.
Spre finalul ședinței i s-au adresat întrebări viceministrului, majoritatea axate pe slaba finanțare și necesitatea renovării Caselor de Cultură și a bibliotecilor.
În închiderea întrunirii, Valeriu RUSU, a menționat că orice problemă dintre APL și instituțiile culturale poate fi soluționată prin comunicarea eficientă și facilitarea acesteia de către autorități.