DISTRIBUIȚI

De Ziua Comemorării Veteranilor căzuți în Războiul din Afganistan. În semn de recunoștință pentru veteranii de război care au văzut clipe de groază în acel război blestemat, s-a petrecut un moment de reculegere mai întâi în or.Sîngerei, organizat de către Consiliul Raional Sângerei împreună cu Primăria or.Sîngerei, după care Primarul comunei Bălășești .Elena Neaga,împreună cu Pavel Eni și Lopotenco Nicolae-Participanți la război,și rudele celor răposați,au petrecut un moment de reculegere și la mormintele celor care nu mai sunt printre noi: Stîncaru Andrei și Botnarenco Serghei din s.Bălășești! Eternă să fie memoria, după care a fost săvârșită Rugăciune de Pomenire a Eroilor care au participat la războiul din Afganistan.
În Republica Moldova, la 15 februarie, este marcată Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan.
La conflictul militar care a durat între anii 1979 şi 1989, au participat circa 12 500 de moldoveni, 301 dintre care și-au pierdut viața.
Chiar dacă de la retragerea trupelor din Afganistan au trecut 33 de ani, sechelele acelor vremuri vor rămâne pentru totdeauna în memoria veteranilor de război și familiilor acestora: Lacrimi,jale și inimi sfâșiate de durere.
Botnarenco Tatiana, Directorul Bibliotecii Publice Bălășești