DISTRIBUIȚI

Ne convingem așadar, că, definitiv, valoarea unui partid rezidă în valoarea echipei pe care o propune. Toate trec pe planul doi și devin lipsite de relevanță și doctrină, lozincile, sigla, chiar și programul. În ultimă instanță, pe alegător nu-l mai interesează doctrina, lozincile partidului, ci oamenii care vin să conducă comunitatea, raionul. La doctrine și lozinci partidele sunt meșterițe bune. Dar alegătorul trebuie odată și odată să realizeze că nu o doctrină face viața oamenilor mai bună, ci persoane competente.

Zilele acestea am ieșit în stradă pentru a afla cât de informați sunt cititorii ziarului desprfe alegerile locale generale din 20 octombrie curent, dacă știu cine sunt candidații la funcția de primar, consilieri locali și raionali.

-Știți că la 20 octombrie, la alegerile locale generale veți alege primarul orașului,comunei, consilierii locali și raionali ?

Elena Gheorgiță, 37 de ani: „Știu că degrabă vom avea alegeri, data precisă nu o știu. Cât despre concurenții electorali nu prea sunt informată. În prezent ne grăbim să strângem roada pe care am crescut-o.Ne asigurăm pentru iarnă. Nu am timp pentru a mă informa cine cu cine se luptă, din ce partid face parte. Dar mai este încă timp. Mă voi strădui să fac alegerea corectă.”

Nicolae Răcilă, 43 de ani: „ Desigur că știu. Nu trăim în Tundră și nu suntem informați. Am avut deja posibilitatea să-i ascult pe candidații la funcția de primar, Vasile Doga și Tudor Molcanu. Din presa locală am aflat că avem nouă pretendenți. Regretabil este faptul că, noi mergem și le acordăm votul, iar ei, atât primarii, cât și consilierii uită de promisiunile făcute, dar și de noi.”

Victoria Pleșca, 27 de ani: „ Știu că în țară a demarat campania electorală pentru alegerile locale generale. Eu activezi de câțiva ani în Spania și nu sunt bine informată despre candidații care pretind la funcții de conducere în localitatea mea,cât și cea raională. Promit în zilele următoare să mă informez despre evenimentele de la noi.”

Viorel Mocanu, 57 de ani:„Voi vota la 20 octombrie pentru acea persoană care se va dovedi a fi cât mai aproape de adevăr. Au fost de acum câteva persoane pe la noi, ne-au vorbit despre programele lor electorale, echipa care stă în spate. Îi vom asculta pe toți, vom analiza bine și la 20 octombrie, vom da votul pentru cel mai destoinic.”

Aliona Cirimpei, 41de ani: „ Alegerile locale generale din 20 octombrie, vor fi un examen foarte serios pentru noi. Or, trebuie să ne alegem conducerea orașului și satului Vrănești, nu în ultimul rand, a raionului. De felul cât de serioși vom fi alegându-i, depinde traiul nostru pentru patru ani. Eu personal, voi vota un primar tânăr, cu viziuni europene, omul cuvântului și a faptei. Cât privește consilierii orășănești și raionali, la fel, trebuie votați oameni cu merite deosebine, nu din cei care patru ani la rând dorm în Consiliu. Voi vota oameni tineri și femei.”

Eugen Locoman, 42 de ani: „Eu pledez, ca la funcția de primar să ajungă o persoană, care să fie în stare să asigure o consiliere între cetățenii comunei. Împreună cu consilierii să aplice cât mai multe proiecte, să atragă investiții străine, să îmbunătățească infrastructura comunei, să devenim europeni , în deplinul sens al cuvântului.”