Valeriu RUSU, omul care de-o viață și-a identificat destinul cu cel al...

Valeriu RUSU, omul care de-o viață și-a identificat destinul cu cel al culturii

Elena Cucoș

382
DISTRIBUIȚI

Secția Cultură este o instituție deosebit de importantă. Ea coordonează activitatea culturală din raion, având identitatea sa, cel care o conduce după spusele sale „de-o viață”, nefiind afiliat politic, echidistant față de partidele politice și față de influențele acestora. Valeriu RUSU, căci despre el este vorba, se află în fruntea respectivei secții din anul 2003, angajându-și întreaga pricepere și abnegație în slujba culturii. Despre realizările sale de-a lungul îndelungatei cariere, ne relatează cu deosebită satisfacție precum și mândrie că a reușit să-și aducă contribuția la buna desfășurare a vieții culturale din raion.

– Cum vi se pare munca în cadrul Secției Cultură?

Activând în domeniul culturii, pot spune că întreaga mea viață am făcut ceea ce mi-a plăcut. M-am simțit întotdeauna un om de cultură dedicat activității culturale și m-am străduit să fiu un bun profesionist. Dar în funcția pe care o dețin atâta amar de vreme, trebuie să ai cunoștințe și în alte domenii cu care ai contact direct. Trebuie să deții cu exactitate prevederile legale, precum și politica statului în domeniul căruia am încercat să-i fiu un bun manager. M-am definitivat în domeniul cultural, am scena mea și nimeni nu-mi va lua microfonul din mână.

– Ce pondere are fenomenul cultural în activitatea generală a raionului Sângerei?

Secţia Cultură a Consiliului raional a coordonat la nivel raional întreaga activitate culturală, acordând ponderea cuvenită în activitatea generală a raionului. S-a reușit promovarea și popularizarea manifestărilor culturale, a festivalurilor pe care le desfășurăm cu multă dăruire. Fiind în acest mod, cunoscuți pe piața artistică, ne promovăm tradițiile și obiceiurile reușind să stârnim astfel interesul iubitorilor de frumos și să promovăm produsul cultural propriu, de aici de la Sângerei.

Continuarea o găsiți în numărul 21-22 din 15 mai.