Vă îndemnăm la activităţi de protecţie a mediului

Vă îndemnăm la activităţi de protecţie a mediului

165
DISTRIBUIȚI

Recent a fost consemnată Ziua Mondială a Mediului şi cu această ocazie am sensibilizat şi sensibilizăm populaţia că este nevoie să se implice în cât mai multe activităţi pentru protecţia mediului înconjurător. De asemenea, atenţionăm factorii de decizie întru organizarea ecologică a vieţii comunităţilor şi facem front comun întru realizarea a cât mai multe acţiuni în beneficiul mediului, adică a sănătăţii populaţiei.

Tema pentru anul 2019 tratează o problemă majoră, cu caracter mondial, poluarea aerului. Conducerea Inspecţiei pentru protecţia mediului Sângerei întreprinde măsuri eficiente organizatorice şi tematice în instituţiile şi organizaţiile din teritoriu. Începând cu data de 24 mai noi desfăşurăm săptămâni tematice de educaţie ecologică. Acest lucru ne-a reuşit iniţial în gimnazii şi licee, până la finalizarea anului de învăţământ. Continuăm aceste activităţi în mijlocul populaţiei,în colective.Pornim lucrul de sensibilizare de la lucruri concrete şi fenomene nefaste , de care se ciocneşte populaţia.

Este vorba de aceleaşi calamităţi şi dezastre provocate de ploile torenţiale şi furtunile de ploaie, însoţite de descărcări electrice, care le resimţim cu toţii, zi de zi. Acestea sunt mânia naturii, mediului pentru dezichilibrul ce îl provoacă oamenii. Prin programul pentru mediu care-l urmărim şi implementăm, încurajăm factorii decizionali, populaţia să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor săi,fără a compromite cea a generaţiilor viitoare.

Aducem la cunoştinţă populaţiei, informaţii cu privire la nevoia de asigurare eficientă a protecţiei mediului. Amintim tuturor că Ziua Mondială a Mediului în ţara noastră este declarată şi Ziua profesională a angajaţilor în domeniul mediului. Aceasta ne obligă să avem o prezenţă activă în opinia publică în această perioadă.

Anatolie MOTRUC, şeful Inspeciei pentru Protecţia Mediului Sângerei