Va avea sau nu orașul Sângerei a doua rută de...

Va avea sau nu orașul Sângerei a doua rută de autobuz local ?

511
DISTRIBUIȚI

Această întrebare a fost pusă în discuţie la masa rotundă iniţiată de către grupul de iniţiativă „60 plus” . Din grupul de iniţiativă fac parte persoane trecute de 60 ani, care mai mult ca oricine au nevoie de transport public, mai ales spre spitalul raional şi policlinică.

La şedinţa ce s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Primăriei au luat parte reprezentanţi ai societăţii civile – vice preşedintele raionului Ivan Cebotari, consilierul raional şi municipal Arcadie Covaliov, consilierul raional Vasile Doga, consilierii municipali Tudor Tutunaru, Tudor Mocanu, managerul BTA-35 Ion Creţu.

Discuţia a durat ore în șir, uneori chiar foarte tensionată. Au fost făcute mai multe propuneri, toate având o singură concluzie : locuitorii oraşului Sângerei (dar şi din alte localităţi ale raionului) au nevoie stringentă de o rută de autobuz local, care să ajungă la spitalul raional, unde de câtva timp se află şi policlinica raională (afară de medicii de familie).

Consilierii municipali, în loc să vină cu propuneri concrete, cu o analiză detaliată, să manifeste interes pentru soluţionarea ei, au pornit un foc de artilerie încrucişat, cu acuzaţii reciproce, astfel că chestiunea principală a trecut undeva pe planul al doilea.

Cel mai concret şi mai binevoitor a vorbit Ion Creţu. El  a reiterat că o asemenea rută a funcţionat cândva, dar s-a dovedit a fi nerentabilă şi a fost anulată. Dl Creţu a mai menţionat că după ce a iniţiat afacerea la Sângerei a început să fie presat, nedreptăţit, astfel că în prezent este pe cale de a-şi sista activitatea şi de a se retrage.

Prima şedinţă la masa rotundă nu s-a soldat cu nimic concret. Peste câteva zile dl Creţu a fost invitat la sediul grupului de iniţiativă „60 plus”, unde într-un cerc mai restrâns s-a discutat problema în cauză. În cele din urmă domnia sa a spus : „Eu sunt gata să mai risc odată, să deschidem o nouă rută a autobuzului local cu următorul itinerar : fosta gară auto-oficiul poştal-spitalul raional-Red Nord”. Nu ne rămâne decât să sperăm, că având susţinere din partea autorităţilor locale, noua rută de autobuz ar putea fi inaugurată.

Tadeu Nagacevschi,

membru al grupului de iniţiativă „60 plus”