Urmările după o dilemă politică

Urmările după o dilemă politică

36
DISTRIBUIȚI

În articolul ,,O mare dilemă politică’’, semnat de corespondentul săptămânalului ,,Ecoul nostru’’ din 14-06-2019, se mentionează un adevăr: ,,Primarii şi preşedinţii de raioane s-au împărţit, la ora actuală, în două tabere, fiecare susţinând unul din cele două Guverne de la Chişinău’’.

Am urmărit acest eveniment pe toate canalele TV, transmise de Moldtelecom și Starnet din care am aflat despre susţinerea Guvernului Filip de către conducerea raionului Sângerei şi de o mare parte a primarilor din comune. Mai multe surse de informare au adus la cunoştinţa publicului si atitudinea celor de la Pepeni, care susţin Guvernul Sandu.
Aceste declaraţii de susţinere au fost făcute înainte de a se limpezi apele, adica înainte de retragerea PDM-ului de la guvernare şi anularea propriilor decizii ale Curţii Constituţionale.
Imi pun întrebarea şi Vă întreb, în momentul când ambele părţi se învinuiau de uzurpare a puterii în stat, şi în acea situaţie, când erau în vigoare deciziile CC, Organele de Forţă şi cele administrative Raionale, cărui Guvern trebuiau să se supună, ale cui ordine trebuiau să îndeplinească? Da, la noi ca la nimeni – doi juristi şi trei talmaciri diferite ale aceleaşi legi.

Pentru mine, ca cetăţean, mă pun în gardă multe lucruri: după trei luni de incertitudine, declaraţii contradictorii şi semnături făcute în public că Blocul ACUM nu vor face alianţă cu nimeni, iată că după o noapte de ,,muncă’’ 7 spre 8 iunie, când nici dimineaţa nu era o claritate, spre amează, la 8 iunie, se formează alianţa PSRM + ACUM. În doar 6 ore (13.00 – 19.00), s-a format conducerea Parlamentului, se formează Guvernul, se aprobă Programul de activitate a acestui Guvern, miniştrii depun jurământul şi credinţă preşedintelui Dodon, care cu puţin timp înainte a fost declarat public trădător de Ţară de Nastase, Sandu,(pe internet sunt conferinţele lor de presă) apoi şi confirmarea prin filmuleţele PDM-ului.

Stranii sunt şi acţiunile CC, privind anularea propriilor decizii. Stranii sunt şi acţiunile unor posturi TV, care părtinitor transmiteau laif, cu telefoane mobile, episoade ce instiga societatea.
Coaliţile ameninţau persoane, demnitari de stat, demnitari publici cu razbunarea. Aş vrea să Vă amintesc situaţia din iunie 1940, ca să nu mai călcăm iarăşi pe greblă.
Se apropie 28 iunie 2019 – 79 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ,,jugul Romaniei’’ (cuvintele lui Dodon si PSRM, care astazi e in aliantă cu ACUM). În 1940 cei care au colaborat cu autoritatile române au fost arestaţi, deportaţi, dusi în Gulag. Alta parte de oameni au fost împușcați sau dispăruţi fără urmă. Atunci, în 1940, tribunalele dadeau ,,culacilor’’ şi ,,duşmanilor poporului’’sentinţa care sa fie deportaţi si care sa fie impuscaţi. Ce urmează la noi? Cum vor acţiona tribunalele de azi? Ce se întâmplă? Unii pleacă din Ţară fiindcă după cum afirmă Dodon noua putere nu dispune de forţă pentru a prelua controlul aeroportului internațional din Chişinău, În acelaşi timp, alţii vin în Moldova pe cal alb, întâmpinaţi de ,,susţinători’’.

Mă doare că nu suntem uniţi, ne sugrumăm, ne vindem, suntem în stare să ne înecăm unul pe altul într-o lingură de apă sub pretextul că luptăm pentru ,,binele poporului’’, pe când, în fond, liderii îşi fac interesele. Familia şi copiii lor de mult nu mai sunt în ţară, aici ma refer la o parte din cei care au plecat si care au venit la putere. Oameni buni şi lideri de partide, lăsaţi invidia, dorinţa de razbunare şi ura. Sa fim cu toţii Oameni, sa ne iubim Pământul, să nu ne vindem Neamul şi Ţara, în aceste momente de grea cumpănă. Atenţie la tot ce se petrece în jur. Nu vă lăsaţi influienţaţi de către duşmanii libertăţii noastre. Doamne, ajută.
Constantin Bogdan, satul Heciul Vechi