Uniți prin sport

Uniți prin sport

39
DISTRIBUIȚI

 Ziua de 20 mai, curent a fost una de largă fascinație pentru  iubitorii de sport și mișcare din orașul Sângerei și întreg raionul. Ei au avut prilejul de a participa la Ziua Sportului și a Mișcării Olimpice, eveniment organizat de Serviciul Tineret și Sport, Agenția Teritorial Olimpică, Direcția Educație în parteneriat cu primăria orașului Sângerei.

La propunerea lui Viorel Onceanu, arbitrul principal al competițiilor participanții adunați au asistat la deschiderea festivă a sărbătorii sportului organizat în Piața Independenței a orașului. După introducerea drapelului și intonarea Imnului olimpic, Grădinița nr. 6 „Mărțișor”(directoare Elena Patraș) a prezentat  surprize  muzicale, îmbinând sportul cu muzica. Enigmaticii copilași au trezit tuturor și mai mult dorința de participare la mișcarea sportivă prin dansul prezentat. Nu s-au lăsat mai prejos de ei nici educatoarele. Acestea au completat programul festiv cu încă alte câteva dansuri sportive, apreciate de cei prezenți:echipele de funcționari ai Consiliului raional, ai primăriei, organizațiilor , întreprinderilor,instituțiilor de învățământ. Prima probă a fost  Crosul Olimpic, consacrat Zilei Internaționale Olimpice, ediția XVII-a, 2023. Participanții au alergat la o distanță de 2000 metri.

 Potrivit lui Anatol Bajereanu, președintele Agenției teritorial Olimpice„ulterior,după finalizarea crosului  sportivii au demonstrat dragostea față  de  sport și  de mișcarea olimpică prin participarea activă la probele organizate pe Stadionul central al orașului, „Olimpiada-80”.Multă efervescență a fost creată  în jurul  probelor la care  s-au avântat să participe  sportivii prezenți:volei, tenis de masă, ridicarea greutăților, joc de dame, împins din culcat cu halteră, ștafeta familiei, tragerea otgonului, lupta tradițională „Trânta”( la berbec și  la cucoș). Echipele participante ale întreprinderilor,instituțiilor,de funcționari publice au fost  destul de  active, au dat dovadă de pregătire și au ocupat locuri  premiante. Printre  echipele  cele mai active și implicate   a fost  și echipa de funcționari publici ai Consiliului raional,  pregătită de Viorel Onceanu.

Continuare citiți în ziarul Ecoul nostru din 26 mai 2023.