DISTRIBUIȚI
În poză: A. BALANICI, primarul de Cubolta A. SÎRBU și o parte din colectivul „Brâuleț”

Colectivul de dans popular „Brâuleț” încălzește inima spectatorului la fiecare evoluție scenică. Ca remunerare au fost răsplătiți tot din inimă, în cadrul unui concert organizat de către Centrul Filantropic „De la inimă la inimă” în incinta Casei de Cultură „N.Iorga” din Sângerei.

Colectivul de dans „Brâuleț” din satul Cubolta și-a făcut deja un nume în lumea scenică grație talentului redat prin mișcările de dans, dar și a organizatorului Alexandru BALANICI, care de ani buni îi menține numele prin căutarea și antrenarea copiilor talentați. Împreună formează o echipă și o mândrie a raionului, care aduc triumf prin numărul impunător de diplome și medalii în cadrul evenimentelor culturale atât la nivel de raion cât și republică. Ultima victorie de talie națională a fost la mijlocul lunii octombrie în cadrul concursului „Steaua de cristal”, unde dansatorii au demonstrat înalte dimensiuni artistice, învrednicindu-se de locul I. Datorită acestui fapt, a fost organizat recent concertul „De la inimă la inimă” pentru un sprijin financiar binemeritat, la care au participat artiști autohtoni precum Nicolae și Isidor GLIB, Gheorghe ȚOPA și Victoria LUNGU. Astfel , la final de spectacol, colectivului de dans „Brâuleț” i-a fost înmânată suma de 10.000 lei.
„ Scopul nostru este comun, să promovăm frumosul prin intermediul dansului. Suntem mulțumiți că ne este vizibilă valoarea. Valoarea dansatorilor mei este talentul venit de la Cel de Sus, hrana lor spirituală este dansul. Sperăm să Vă putem descreți frunțile ori de câte ori vom avea posibilitate” a menționat Alexandru BALANICI, coreograf.
Amintim că pe parcursul acestui an, Colectivul de dans popular„Brâuleț” a ocupat loc de frunte și în cadrul Festivalului „La umbra nucului bătrân” și medalia de argint pentru prestație în cadrul „Jocuri delfice 2018”.