Zilele trecute orașul Chișinău a adunat multă lume bună, mai cu seamă zeci de patiserii, artizani și producători locali ca să le îndeplinească pofta pofticioșilor de dulce și produse locale.
Cei pofticioși, nostalgici după gustul copilăriei sau cei care au fost curioși să descopere noi arome au venit pe 25 mai curent, la Chișinău, în curtea Mold Expo Festival Mai Dulce. Aici au savurat cu drag din adevăratul tărâm al copilăriei, culorilor și dulciurilor irezistibile. Ajuns la cea de-a IX-a ediție, festivalul a revenit în anul curent cu un concept spectaculos – un carnaval al gusturilor care a adus împreună familii, producători locali și meșteșugari, într-o celebrare plină de bucurie și autenticitate.
Organizatorii festivalului au pregătit o zonă extinsă dedicată activităților educative și creative, unde copii s-au putut bucura de ateliere muzicale, au colorat figurine din lemn, au decorat turte dulci.
Dincolo de activitățile pentru copii, festivalul a găzduit peste 100 de artizani, cofetari și producători locali. Vizitatorii au avut ocazia să descopere cele mai gustoase prăjituri, dulciuri de casă, băuturi naturale și produse handmale, toate într-un decor inspirat de atmosfera vibrantă a unui carnaval. Muzica, culoarea și buna dispoziție au transformat spațiul într-un loc în care fiecare membru al familiei și-a regăsit copilăria și plăcerea lucrurilor simple.
„Festivalul Mau Dulce rămâne un eveniment emblematic pentru noi, oferind mai mult decât deserturi spectaculoase, o experiență completă de familie, construită în jurul creativității jocului și a bunei dispoziții. Este unicul și cel mai îndrăgit de noi eveniment gastronomic dedicat deserturilor. De mai mulți ani participăm cu plăcere la acest eveniment și avem posibilitatea de a aduce cele mai savuroase și apetisante deserturi pe care le produc angajatele de la „Hermes”, Sângerei. De la actuala ediție am revenit acasă cu Trofeul „Pentru cel mai bun desert tradițional,” o ruladă cu vișină, floare de trandafir și nucă , autoare Ana IURCU – o explozie de gust și emoție autentică. Patiserii noștri au umplut tarabele cu deserturi care, au atras foarte mulți cumpărători și au cucerit inimile și papilele gustative ale juriului,” a spus pentru ziarul „Ecoul nostru” Nina COJOCARU, administratoarea SRL „Desert ART”.
Cel mai dulce festival a adunat anul current zeci de patiserii, artizani și producători locali ca să împlinească pofta de dulce și produse locale.






