Un cunoscut om de afaceri a împărțit cutii cu alimente persoanelor nevoiașe...

Un cunoscut om de afaceri a împărțit cutii cu alimente persoanelor nevoiașe în satul natal

1939
DISTRIBUIȚI
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Angajații  Fundației   ”Valentin Eșanu” a săvârșit  duminica trecută un notoriu act de binefacere  pentru persoane  singuratice  de la Țânțăreni, astfel aducând la pragul casei  produse alimentare și  articole de igienizare. La împărțirea ajutoarelor a participat  însăși  Valentin Eșanu, conducătorul fundației omonime, conducătorul unei firme din capitală.

   ”Am deschis  acum câteva luni fundația care are menirea de a sprijini  diverse acțiuni culturale. Dar am decis  să fac acest gest  de ajutorare a consătenilor mei nu întâmplător. De regulă aceste acțiuni de caritate se fac incognito, dar în cazul satului meu natal este un caz special –am vrut să atrag atenția consătenilor noștri  aflați cu traiul în orașe dar și dincolo de hotare  să nu uite de baștină și problemele ei. Apariția  unei asociații a băștinașilor  decurge anevoios, aș zice că este în chinurile facerii, astfel am decis  s-a  demonstrez că  orice acțiune se poate de Întreprins destul de operativ  și fără bătaie de cap. Am mai fost  consternat de faptul că avem copii care-și uită părinții care sunt în viață,  situație inacceptabilă pentru o familie de la noi”, a remarcat omul de afaceri. 

    Între cei prezenți la acțiune s-a aflat  Andreea, fiica omului de afacere, elevă la un liceu din capitală  care s-a arătat impresionată de cele văzute:

  ”Două doamne în vârstă la care am fost mi-au povestit cum mai mult de 50 ani în urmă lucrau la agro firma din localitate și cum o protejau pe bunica noastră care era însărcinată. Am ajuns la o concluzie care cred  o intuiesc toți- satul este ca o familie mare unde  ajutorul reciproc este ceva firesc fiindcă nu am fi rezistat ca neam”.

    Dina Stratu, asistent social comunitar  ne-a spus că ajutorul a fost unul binevenit:

   ”Am selectat 15 persoane din sat care aveau neapărată nevoie de acest ajutoare înainte de sărbătoarea Hramului. Dar vreau să remarc aspectul emotiv al acestei acțiuni fiindcă familia  Eșanu  este bine-cunoscuta în sat iată de ce gestul lui Valentin care a împărțit împreună cu fiica cutiile a fost unul mișcător”.

 Valentin  Eșanu, om de afaceri a devenit cunoscut în republică  prin faptul că în timpul  regimului  Plahotniuc  s-a aflat închis timp de 2 ani într-o celulă în baza unui dosar fabricat, ulterior dosarul fiind închis în lipsă de dovezi.