DISTRIBUIȚI
În poză: Viorel ONCEANU, Mihail BÎRSAN, Maria CONDORACHI, Ala GUZUN

Consiliul raional şi Serviciul Tineret şi Sport au manifestat interes pentru susţinerea maratonului Rubicon, promovat de Clubul Sportiv „Sporter”. Acesta se desfăşoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova în zilele de 9- 11februarie 2018. În cursa lor participanţii la maraton vor traversa şi teritoriul raionului Sângerei.

Potrivit lui Mihail BÎRSAN, vicepreşedintele raionului, „în activităţile de susţinere a maratonului sunt implicate 6 Administraţii Publice Locale, situate de-a lungul traseului pe unde va traversa cursa maratoniştilor. Este o ştafetă ultramaratonistă anuală desfăşurată pe întreaga ţară. Vor fi trei zile de curse atletice fără pauză prin raioanele republicii. Raionul nostru va fi la dispoziţia maratoniştilor pe parcursul nopţii de 7 februarie.”.
Pe teritoriul raionului maratoniştii vor intra din direcţia municipiului Bălţi. Primăriile BiliceniiVechi, oraşului Sângerei, Grigorăuca, Copăceni şi Prepeliţa vor întâmpina susţinătorii maratonului şi vor organiza o prezentare cât mai frumoasă pe traseu a evenimentului. Inclusiv vor fi afişate bannere, pancarte, pe lungimea traseului sau la intrare în raion şi localitatea de pe traseu.
Viorel ONCEANU, specialistul principal al Serviciului Tineret, Sport al Consiliului raional a informat că „participarea la această competiţie este liberă pentru toţi doritorii. Participanţii aleargă şi ziua, şi noaptea, lungimea etapelor variază de la 7 până la 24 km. Totodată fiecare primărie, localitate situată de-a lungul traseului pot identifica tineri, persoane iubitoare a sportului care se pot alătura în cursa de alergare”.
Potrivit organizatorilor ştafetei maratoniste în teritoriul raionului nostru aceasta este o competiţie sportivă de amploare, paşnică, prin intermediul căreia se nutreşte o mai profundă consolidare a ţării şi a promovării sportului în mase.