DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 25 noiembrie, în incinta Liceului “D.Cantemir”, a avut loc Turneul raional la șah ,,Cupa Academicianului Andrei GALBEN,, la care au participat bobocei de la grădiniță, elevi și studenți.
Evenimentuil a fost deschis de către specialistul Serviciului Tineret și Sport, subsemnatul și vicepreședintele raionului Mihail BÎRSAN, care a prezentat oaspeții de onoare și a apreciat pasiunea tinerilor prezenți față de acest joc. Prin urmare, vicepreședintele raionului Mihail BÎRSAN, a exprimat iidea că șahul este un joc care dezvoltă logica, dar în același timp influențează reușita elevilor la așa discipline ca chimie, matematică, fizică. Jucătorii au avut șansa să cunoască șahiști renumiți din Republica Moldova, care le-au urat succes și-au îndemnat să-și ia câteva lecții de la maeștri. Printre invitații de onoare au fost și rectorul ULIM Andrei GALBEN și neurologul Ion MOLDOVANU.
Cei mai bravo s-au ales cu diplomă și premii bănești:
La categoria celor mai mici jucători s-au evidențiat: Daniel BORȘ, Melisa CHIȚAN, Mădălina CUCOȘ, Lavinia SMÎNTÎNĂ, Darius DOROJNEAC…

Viorel ONCEANU, specialist Serviciu Tineret și Sport al Consiliului raional

Mai departe puteți găsi în numărul 44 al ziarului din săptămâna aceasta