Turneu la tenis de masă

Turneu la tenis de masă

93
DISTRIBUIȚI

În gimnaziul din satul Bălăşeşti a avut loc Turneul la tenisul de masă în memoria regretatului profesor şi antrenor NICON BOTNARENCO. Organizarea turneului a devenit o tradiţie şi este concepută ca o lumânare permanent aprinsă în memoria regretatului antrenor.

Din dragostea sa faţă de acest gen de sport, el a făcut ca tenisul de masă să fie o carte de vizită a gimnaziului şi a satului. Multor generaţii de elevi a reuşit să inspire ataşament calduros faţă de tenisul de masă . În semn de recunoştinţă şi neuitare aceştea promovează tenisul şi îl practică în continuare, inclusiv prin organizarea turneului comemorativ. La ediţia din acest an au participat sportivi din localităţile: Bălăşeşti, Drăgăneşti, Copăceni, precum și din raionul Edineţ.
Concurenţii tenismeni au evoluat în mai multe categorii de vârstă, de la 18 până la 55 , 56 ani şi mai mult. Prin jocul lor, la fiecare masă de tenis a fost păstrată memoria celui care a fost animatorul vieţii sportive în special al tenisului de masă.
Pe lângă bucuria reîntâlnirii amatori ai tenisului de masă, participanţi s-au ales cu rezultate impresionante.
În categoria de vârstă până la 18 ani pe I loc s-a situat Gheorghe CHIŢAN din satul Copăceni, pe locul II şi III – sportivii din satul Drăgăneşti, Augustin TOCARCIUC şi Cristina PLOTNICU
În categoria 19-35 ani trofeul pentru I loc l-a câştigat Alexandru ROTARI, Edineţ. Pe locul II s-a clasat Renat ROPOT, din Bălăşeşti, unul dintre continuatorii experienței regretatului antrenor de tenis. Pe următoarea poziţie în această categorie s-a clasat Roman MIŢIC din Copăceni.
În categoria 35-55 ani pe primele poziţii s-au clasat Andrei RUSANOVSCHI, Edineţ, Adrian BOTNARENCO, Bălăşeşti şi Veaceslav NICHIFOROV, Edineţ. În categoria de 56 ani, locurile au fost împărţite: Petru LOGHIN, Bălăşeşti_- I loc, Constantin PLOTNIC, Drăgăneşti – locul II, Valentin PREPELIŢĂ, Bălăşeşti – locul III. Învingătorii nominalizaţi au fost susţinuţi de suporteri, cât şi de organizatorii turneului comemorativ.
La organizarea şi desfăşurarea acestuia au contribuit fostul elev al gimnaziului, Renat ROPOT, Consiliul comunal în persoana primarului, Gheorghe CHETRARI, Consiliul raional Sângerei, reprezentat de Viorel ONCEANU, specialist principal al Serviciului Tineret şi Sport. Turneul şi reîntâlnirea dintre tenismeni în actuala ediţie a demonstrat că influenţa profesorului regretat nu se opreşte.
Ea continuă şi din eternitate.
Valentin PREPELIŢĂ, profesor de educaţie fizică la Gimnaziul Bălăşeşti