Turneu de succes pentru judocanii din Sângerei

Turneu de succes pentru judocanii din Sângerei

1098
DISTRIBUIȚI

În Sala de sport a Complexului, „Olimpiada ‘80” din Sângerei, s-a desfășurat Turneul Internațional la lupta JUDO în memoriam Maestrului în Sport de clasă Internațională, Campion European la JUDO (Londra 1979) Ilie Stratan organizat de Serviciul Tineret și Sport al Consiliului raional Sângerei și antrenorii Secției de JUDO ai Școlii de Sport „D. Atanasov”.

La Turneu au mai fost invitați Mihai Bîrsanu, vicepreședintele Consiliului raional, Andrei Golban, Președintele Federației Moldovenești de JUDO, participant la Jocurile Olimpice din Atlanta în 1996, Valeriu Zabolotnîi – președintele luptelor libere și vicepreședintele Fondației Internaționale „IFAVIS”, fondație care ajută sportivii invalizi și veterani ai sportului. La fel a fost prezentă și mama răposatului Ilie, Ludmila Stratan, care an de an este alături de Judo-ul sângereian. La turneu au venit cei mai pregătiți judocani ai Lotului Național de Cadeți și juniori din Școlile și Cluburile Sportive din Republica Moldova, două echipe din Ucraina – Nouasuliță și Sochireni, regiunea Cernăuți și o echipă din Iași, România.
Din echipa de JUDO Sângerei, medalie de Campion a primit Sorin Patron în două categorii de greutate: 34 kg. și respectiv 38kg., Marin Golban a ocupat locul II în categoria de 73kg., iar Maxim Chiforiuc, Mihai Albu și Eugenia Țurcan au ocupat locul III în categoriile de greutate: 46kg. 66kg. și 44kg. în total 7 medalii. Premianții au primit diplome și medalii de gradul respectiv, iar Campionii au primit și premii bănești. Cu această ocazie îi felicităm și le dorim succese mari la Competițiile care vin îndată: Cupa Nordului care se va desfășura în or. Baia Mare, România în perioada 26-29 mai, și Cupa Moldovei care anual se organizează de ziua Copiilor în or. Chișinău.
La deschiderea Competiției atât președintele Federației Moldovenești de JUDO, cât și vicepreședintele Fondației „Ifavis” a înmânat pentru secția de JUDO, chimonouri.
Un alt premiu special din partea Federației de JUDO un chimono licențiat la categoria de 66kg.
Turneul a avut loc și datorită celor care prin diferite metode (financiare sau materiale) au contribuit la buna lui desfășurare: Vasile Bejenari Directorul SRL „Gelibert”, Anatol Hadîrcă Directorul Complexului Sportiv „Olimpiada ’80”, Anatol Bajereanu – Directorul Școlii Sportive „D. Atanasov”, Iurii Andriuță, Mihail Urecheanu, Viorel Onciu, Veaceslav Golban, Alexandru Timoftică, Vitalie Usatîi și rudele lui ILIE.

Stepan Patron, Școala de Sport „D. ATANASOV”