Tricolorul evocă atașament față de idealurile democrației și aspirațiile europene

Tricolorul evocă atașament față de idealurile democrației și aspirațiile europene

66
DISTRIBUIȚI

La 27 aprilie se vor împlini 29 de ani de când Tricolorul este drapel oficial în Republica Moldova. Până la această dată dorul de tricolor  în acest spațiu    a fost plătit de multe ori cu viața. Cu ocazia acestei sărbători  în piața din centrul orașului Sângerei va fi arborat Tricolorul,  vor fi organizate activități cultural-educative, expoziții de carte cu tematice consacrate Zilei Drapelului de Stat.

 A devenit o frumoasă tradiție de a sărbători anual Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul simbolizează trecutul, prezentul și viitorul  țării, reflectă  prin chipul lui democratic, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Tricolorul este arborat pe edificiile instituțiilor oficiale ale statului, la ceremonii, solemnități  și însumează toate aspirațiile spre libertate  și democrație ale cetățenilor noștri, de afirmare plenară și consolidare a statalității Republici Moldova. Tot cu el sportivii noștri participă la diferite competiții naționale și internaționale. Cele trei culori vin să spună lumii întregi că rostul răsăritului de soare, galbenul lanurilor de grâne și albastrul cerului caracterizează acest meleag și oamenii care locuiesc aici. Or, Tricolorul este un simbol al dăinuirii noastre, deaceea avem sfânta datorie să-l ocrotim și onorăm, să fim demni de el.

Într-o perioadă complicată, din punct de vedere politic, dar și economic, avem obligația să ținem cont de valorile care ne pot ține împreună și ne determină să mergem mai departe. În preajma acestei sărbători am căutat să aflăm de la cititorii noștri ce știu ei despre Tricolor.

„ Sunt mândru că, Drapelul de Stat, Tricolorul simbolizează suveranitatea, independența și unitatea țării. Tricolorul este un simbol al dăinuirii noastre , a istoriei.

Moldova este o țară europeană, cu cetățeni europeni și cu un viitor frumos. Aceasta….

Continuarea articolului o puteți citi în nr 18 al ziarului.