DISTRIBUIȚI

Duminică, 11 martie curent, în comuna Pepeni s-a votat semnarea Declaraţiei de Unire cu România, cu Patria – Mamă, cu Limba Română. Evenimentul a fost organizat de către un grup de băştinaşi şi consilieri locali, care au şters ideea de frică, punând pe prim- plan sentimentul de patriotism.

După un centenar de la votarea Actului Unirii cu România, prin care s-a declanşat Marea Unire a celor două state, astăzi în mai multe localiţăţi din Basarabia, se votează re-unirea. În lista lor, a 107-a la număr, se află şi comuna Pepeni a raionului nostru. Printre cei mai curajoşi, care au semnat Declaraţia de Unire au fost nu doar consilierii locali ai comunei respective, dar şi cetăţenii de rând, pensionari, studenţi, în total 60 de persoane.
Oleg ROTARU, primarul comunei, a declarat: „Teoretic, statul R. Moldova are viitor, nu însă şi la modul practic, deaceea problema identității noastre trebuie analizată și abordată în mod civilizat. Mă bucur că tot mai mulți cetățeni, binevol, înțeleg care e problema statului nostru și contribuie să facă lumină în privința identității noastre naționale. Sperăm că în anul Centenarului Unirii să fie alături de noi şi să se bucure de această sărbătoare, inclusiv minorităţile naţionale…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 11 din săptămâna aceasta

În poză: băștinașii comunei Pepeni au semnat Unirea