DISTRIBUIȚI
Tinerii voluntari din comuna Pepeni

 

Voluntariatul a devenit în ultima perioadă un fenomen care activează şi motivează tinerii să se implice în lupta pentru diferite cauze care au acelaş scop: o lume mai bună. Odată cu sosirea primăverii, în domeniul ecologic se desfăşoară cele mai numeroase activităţi de salubrizare, în care se implică tot mai mulți tineri. Din propria inițiativă, tânăra generație acționează, fiind motivați de dorinţa de a trăi într-un mediu curat, sănătos, având o preocupare aparte pentru fauna și flora noastră, aflată în primejdie. Săptămâna trecută în mai multe localității ale raionului, tinerii au găsit o altă modalitate de petrecere a timpului liber, una benefică mediului şi prielnică tuturor oamenilor.

Ion BULMAGA, voluntar din satul Mândreștii- Noi: „La Mândreștii Noi,  un grup de tineri voluntari din localitate, însoțiți și motivați de directoarea gimnaziului  Stela SANDULEAC, precum și de Tamara HUȚAN și Ion URSU au participat la o acțiune proprie de salubrizare a străzii principale din sat. Harnici ca albinele, copiii au depozitat în saci toate gunoaiele împrăștiate pâna în valea cu deșeuri toxice. Un alt locuitor al satului,Veaceslav SANDULEAC s-a oferit în ajutor cu tractorul personal, transportându-le pâna la locul special rezervat pentru gunoiște. Mulțumesc tuturor participanților pentru bunăvoință, dar și pentru dorinta de a-și vedea localitatea cât mai frumoasă și curată. Sperăm ca următorul apel să găsească un răsunet mai larg în rândurile consătenilor noștri! Haideți, împreună să înmulțim zilele faptelor bune spre binele și confortul nostru comun! ”

Eugen PIETRARU, voluntar din satul Pepeni: „Una dintre primele probleme globale de azi, este legată de ecologie. Poluarea mediului,cu regret, se produce zilnic. Și dacă în unele țări mai dezvoltate se lucrează asupra acestei probleme, la noi devine problema mai indiferentă: deșeurile menajere le găsim deja prin toate pădurile, câmpiile și apele Moldovei, unele chiar zboară prin aer. A fi azi iresponsabili de conservarea mediului, ar însemna tăierea crengii pe care stăm…

Continuarea articolului o puteți citi în numărul 14 al ziarului.