DISTRIBUIȚI

Cultura este definită ca o spiritualitate divină a umanității, este însuși viața. Cele mai importante valori moral-spirituale ce stau la baza umanității, se nasc din cultură.
Un om de cultură trăiește chiar și după moarte, prin ceea ce a realizat și prin ceea ce a lăsat în urmă. Cel care se ridică prin forțele proprii, ce deține cunoștințe despre artă și este capabil să facă aprecieri fondate referitoare la creații artistice, este o mândrie a societății din care parvine, în el se văd caractericticele neamului din care face parte.
Este de datoria noastră, chiar și în aceste timpuri complicate, să reparăm Casele de Cultură, să completăm bibliotecile cu cărți, să reanimăm activitatea colectivelor de amatori, să dezvoltăm meșteșugurile populare.
Stimați promotori ai culturii, anume Dumneavoastră aveți menirea să dezvoltați arta, să transformați și să îmbunătățiți viața spirituală în localitățile noastre, să creați condiții optime pentru dezvoltarea în continuare a culturii. Fie ca această zi să Vă aducă doar bucurii, voie bună și recunoașterea lucrătorului de cultură la loc de cinste în societate. Munca Dumneavoastră nobilă să se încununeze de succese și recunoștință din partea celor care Vă respectă, Vă admiră, Vă aplaudă.
Astăzi, mai mult ca oricând, în epoca globalizării și în diversitatea culturii europene, Moldova în general și raionul nostru în special are oportunitatea să pună în valoare creația marilor săi clasici, precum și a tuturor celor care au contrubuit și continuă să contribuie la expresia identității poporului.
În același timp, cultura noastră, este de neconceput în afara Europei.
Vă îndemn să aveți încredere în propriile forțe, pentru a făuri un viitor prosper generațiilor următoare. Să ne păstrăm tradițiile și valorile, pentru care au luptat strămoșii noștri. Moldova nu trebuie să rămână doar locul nostru de baștină, ci din contra să devină plaiul oportunităților pentru fiecare. Or, una din prioritățile Dvs. este de a face totul pentru ca locuitorii raionului să aibă acces la spațiul cultural comun, astfel se acordă susținere Caselor de Cultură, bibliotecilor, muzeelor și pentru a asigura continuitatea firului cultural, tinerilor ce inspiră dragostea față de artă și frumos.
Țin să menționez că dezvoltarea acestei ramuri se datorează celor care activează în domeniul culturii, care au talent, creativitate și entuziasm.
Cu acest onorabil prilej, Vă aduc sincere mulțumiri pentru dedicație nelimitată profesiei și Vă, doresc inspirație, mult profesionalism, sănătate, tărie de caracter, prosperitate, perseverență în ceea ce faceți și ascensiuni în toate activitățile ce le desfășurați.
Cu alese considerațiuni,
Grigore Corcodel, Președinte al raionului

P   

BP