DISTRIBUIȚI

Deși legile, ce interzic comercializarea către minori a băuturilor spirtoase și tutunului au fost adoptate cu mult timp în urmă, agenții economici susțin că cunosc aceste legi și le respectă, minorii continuă să aibă acces la aceste produse.
Astfel, odata cu inceperea noului an școlar, angajații Inspectoratului de Poliție IP Sângerei, au vizitat agenții economici amplasați în preajma instituțiilor de învățămînt, unde au atenționat ultimii despre prevederile legislației privind comercializarea produselor din tutun şi băuturi alcoolice minorilor, apoi au repartizat avize cu inscripțiile necesare.
Stimați agenți economici, Vă reamintim că:
– una din regulile de bază pentru Dumneavoastră este afișarea în spaţiile de comercializare a produselor din tutun şi băuturi alcoolice a unui aviz care să stipuleze „Nu vindem băuturi alcoolice şi ţigări persoanelor sub 18 ani”. Acest lucru se face atât pentru a aduce la cunoștința copiilor tentați să procure produsele interzise, cât și să amintească vînzătorului obligațiunea de a respecta bunul simț.
Stimaţi concetăţeni:
– dacă aţi fost martor unui caz de vânzare a băuturilor sau ţigărilor către minori sau aţi remarcat în locurile de comercializare a produselor respective lipsa avizului care interzice vânzarea produselor alcoolice şi tutun persoanelor sub 18 ani, Vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon: 0262 22980 sau 902.
Lilia HAREA, ofițer de presă
Inspectoratul de Poliție