Spikerul Igor Grosu s-a aflat în vizită de lucru în localitățile raionului...

Spikerul Igor Grosu s-a aflat în vizită de lucru în localitățile raionului Telenești

23
DISTRIBUIȚI

Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Telenești. Președintele Legislativului s-a întâlnit cu mai mulți agenți economici din raionul Telenești, inclusiv cu administrația raionului, cu reprezentanții serviciilor desconcentrate și autoritățile publice locale de nivelul I și II totodată a avut întâlniri cu locuitorii localităților de câmpie în primăria Țânțăreni și a celor din zona de codru – la primăria Mândrești.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte ce vizează aspecte prioritare din sectorul economic și agricol din Republica Moldova, despre inițiativele promovate de actuala guvernare,precum și despre noile angajamente asumate de noul cabinet al executivului,  investit recent. Referitor la schimbarea unei garnituri guvernamentale pe alta înoită dl Grosu a remarcat că schimbările sunt un proces normal, sănătos și că anume guvernările cele mai eficiente sunt anume cele de scurtă durată:

”Nici de cum nu ne-am dezis de oamenii care au muncit în guvernul respectiv, vă ve-ți convinge că ei vor lucreze mai departe în cadrul echipei noastre, inclusiv dna Gavriliță. Avem nevoie de acțiuni urgente în domeniul consolidării securității țării, amplificarea reformelor economice, aprofundarea reformei în justiție, adică avem nevoie de parcurs cât mai urgent o cale pe care alte țări au deposit-o în decenii”, a menționat spikerul.

Dl Grosu a mai menționat că miniștrii noului guvern se vor afla în contact cu cetățenii și că viitorul ministru care va contacta pe antreprenorii teleneșteni va fi Vladimir Bolea, responsabilul pentru agricultură:

”Nu pierdem timpul pentru a revitaliza domeniul respectiv – avem creșteri substanțiale de exporturi de fructe și legume în UE, în India și Egipt. Însă preconizăm dezvoltarea sectorului zootehnic ajuns cel mai mult în dizgrație după 1991”, a remarcat dl Grosu.

Spikerul a mai vorbit despre stringența unei reforme a APL, consolidarea securității în zonă și consolidarea disciplinei de muncă.

La întrevederi au participat Mariana Ombun, președinta raionului, vice-președintele Alexandru Tăburceanu și Nelea Cazacu, șefa-adjunctă a Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Viorel Barda, deputat PAS.