DISTRIBUIȚI

Ședința operativă din 28 octombrie curent, a început cu o mulțumire a lui Grigore Corcodel-Președintele raionului Sângerei, adresată Mariei Bajura – șef a Direcției Educație, pentru buna organizare și desfășurare a festivalului internațional “Galbenă Gutuie” (s. Copăceni).

În luarea sa de cuvânt, Maria Bajura a relatat succint despre derularea festivalului în cauză, totodată a trecut în revistă evenimentele principale organizate de către Direcția Educație, pe parcursul săptămânii precedente.
În continuare, moderatorul ședinței, Grigore Corcodel a solicitat o informație privind starea de lucruri în cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, ea fiind prezentată de Maria Huzun, șefa subdiviziunii respective. Dumneaei a vorbit despre lucrările de conectare la rețeauna de gaze naturale a azilului pentru bătrâni “Sfîntul Gheorghe” din s. Drăgănești, repartizarea ajutorului social cetățenilor, în conformitate cu legislația în vigoare, cât și despre activitățile desfășurate de aparatul DASPF, în comun cu asistenții sociali din teritoriu și APL I.
Valeriu Rusu, șef Secție Cultură, a informat asistența despre implementarea în raion a unui nou serviciu de bibliotecă – deservirea la domiciliu a cititorilor. Dumnealui a vorbit și despre consemnarea în localitățile raionului a celei de-a 70-a aniversare din ziua nașterii a poetei Leonida Lari, originară din s. Bursuceni, cetățean de onoare al raionului Sîngerei.
Vasile Țîbîrnă – șef Secție Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, s-a referit la finalizarea în 16 localități a construcției drumurilor din cadrul Programului “Drumuri Bune – 2”, menționînd că în unele primării lucrările mai continuă. V. Țîbîrnă a informat că SA “Drumuri Bălți”, district Sângerei, este implicată în prezent la plombarea cu asfalt a gropilor de pe segmentele mai deteriorate a traseului republican (s. Grigorăuca) și la depozitarea materialului antiderapant, care va fi utilizat pe timp de iarnă.
Arhitectul –șef al raionului, dl Anatol Gîscă, și-a exprimat regretul că în ultimii ani se micșorează solicitările privind construcția caselor individuale în localități, iar Anatol Motruc, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Sângerei, a anunțat că colaboratorii instituției desfășoară campania de interzicere a arderii vegetației uscate în gospodăriile cetățenilor. La acest subiect a intervenit Vitalie Tabarcea, șeful Secției Administrație Publică, care a îndemnat autoritățile locale la conlucrare activă cu agenții economici din teritoriul administrat, privind evacuarea vegetației uscate din raza localității la gunoiștile autorizate. Vis-a-vis de organizarea Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului “Un arbore întru dăinuirea noastră”, A. Motruc a reiterat că Fondul Ecologic a repartizat raionului 20 000 lei (douăzeci mii) pentru procurarea arborilor și arbuștilor, care au fost repartizate primăriilor.
La capitolul anunțuri a vorbit Ludmila Prociuc, administratoarea IP “Incubatorul de Afaceri Sângerei”.
La finele ședinței operative, Grigore Corcodel a venit cu un îndemn către cei prezenți, ca la turul II al alegerilor locale din 03.11.2019, să manifeste atitudine civică și un activism la gradul superlativ, votând oameni de valoare, cu autoritate, candidați demni la funcția de edil local, bucurîndu-ne mai apoi, pe parcursul a 4 ani, de o democrație locală veritabilă.

Secția Administrație Publică