DISTRIBUIȚI

Minunea Învierii Domnului Iisus Hristos a fost proslăvită prin cântece pascale, care au răsunat duminică, 8 mai ,pe scena Festivalului concurs raional ”Pentru tine, Doamne”. Ca și în precedentele ediții, festivalul a fost găzduit de Mănăstirea de la Bocancea și starețul acesteia, Arhimandritul Pahomie.

Potrivit lui Valeriu Rusu, șeful Secției Cultură și organizator festivității„ douăzeci și șapte de colective, ansambluri vocale și folclorice din raionul Sângerei și unul de la baștina Arhimandritului care este raionul Drochia, au participat la festival și au adus slavă Mântuitorului și tradițiilor creștinești, legate de sărbătorile luminate. Gospodinele din localitățile raionului au amenajat și expus în curtea lăcașului sfânt 24 de mese-expoziții, cu bucate pascale tradiționale și atribute, specifice sărbătorii Învierii.”
În total peste 400 participanți, împreună cu ctitorii și enoriașii mănăstirii au fost parte a minunatei sărbători a cântecului pascal și a Învierii Domnului, specifice raionului nostru și organizată cu drag și multă pricepere de Secția Cultură în parteneriat cu Mănăstirea Bocancea și cu autoritățile raionale. Lansarea festivalului a fost binecuvântată printr-un mesaj cald de starețul Mănăstirii:„ Am deschis ochii în această zi văzând lumina soarelui prin raze dumnezeiești. Așa ne ajută Bunul Dumnezeu să ne reculegem în glasul rugăciunii, care sunt și cântecele pascale. Biserica ne cheamă și Dumnezeu ne binecuvântează și ne ajută să ne întrunim și să venim în acest locaș al Mântuitorului. 

Continuarea citiți în n.21 din 13 mai 2022