DISTRIBUIȚI

Dimineața zilei de 15 februarie a fost una cu încărcătură emoțională copleșitoare, ziua istoriei și a comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, zi marcată la Sângerei prin mitingul de comemorare petrecut la Complexul Comemorativ „Pieta” din centrul orașului.

An de an tot mai puțini și tot mai grele sunt gândurile despre acest război, unde cu mult patriotism, devotament și vitejie, peste 13 mii de ostași au luptat pentru o nouă filă din istorie, pentru viitorul pașnic al urmașilor.

Cu amprenta celui mai crâncen conflict din perioada 1979-1989 în suflet, cu durerea pierderii celor 13 camarazi ce și-au jertfit viața în luptele purtate în Țara Munților, dar și noi speranțe pentru un viitor mai bun, bravii eroi, participanți la acest conflict au fost întimpinați la festivitate de sunetele fanfarei raionale.

Conducerea raionului Sângerei, în persoana președintelui Grigore Corcodel, vicepreședinților, Iulian Erimei și Tudor Tutunaru, veterani de război, colaboratori ai Consiliului raional, Inspectoratului de Poliție, cetățeni, au depus florile recunoștinței la monumentul „Pieta” ca semn al prețuirii memoriei victimelor războiului din Afganistan.

Pentru ei, Blagociunul raionului, Maxim Guzun, a oficiat slujba de pomenire care a anunțat sacrificiul luptătorilor iar minutul de reculegere și salvele de pușcă, au fortificat amintirea lor. 

Continuarea citiți în n.8 din 18 februarie 2022

BP,P