Sfidează cu nerușinare legea și bunul simț

Sfidează cu nerușinare legea și bunul simț

432
DISTRIBUIȚI

Acum câțiva ani, după cum bine ne amintim, în piețele comerciale ale republicii și cele ale raionului era haos adevărat: inundație de pulpe, pește congelat și răstrădecongelat în lipsa frigiderelor și a altor condiții elementare de păstrare și comercializare. Între timp, situația s-a mai ameliorat, deși, pentru mai multă siguranță, lumea preferă să facă cumpărături la magazine.

Dacă la această precauție firească mai adăugăm și existența unor stipulări legislative în domeniul protecției consumatorilor – se pare că fiecare dintre noi, în calitate de consumator, nu are șanse să-și pună sănătatea și chiar viața în primejdie. Spre regret, realitatea e alta: majoritatea celor care cumpără și consumă își cunosc insuficient drepturile, iar mulți producători, distribuitori, vânzători sfidează cu nerușinare legea și bunul simț.
Nu-i exclus faptul că acum în preajma Sfintelor Sărbători de Paști, să li se impună cumpărătorilor mai puțin vigilenți care nu știu sau nu îndrăznesc să le amintească vânzătorilor că ei, conform Legii – privind protecția consumatorului, poartă răspundere pentru prejudiciul cauzat de produsul necorespunzător, produse alterate, cu termenul expirat. …

Citiți în continuare articolul în nr. 17 al ziarului