Şi-au transformat casele în săli de clasă doar pentru ca să fie mai aproape de elevi.
Este exemplul a mii de profesori atât de la noi, cât şi de peste hotare, care în această perioadă predau lecţii de la distanţă. Şi pentru că atât ei cât şi copiii sunt nevoiţi să se adapteze la noile reguli de instruire, psihologii vin cu mai multe recomandări pentru a putea depăşi mai uşor această situaţie, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.
De peste 30 de ani, Galina Bejenaru din satul Buteşti, Glodeni, continuă să le transmită elevilor dragostea faţă de carte. După reorganizarea instituţiei din localitate, profesoara este nevoită să se împartă între două şcoli din satele vecine. Galina Bejenaru îi învaţă biologia, geografia şi chimia pe elevii din Cobani şi Balatina. Profesoara spune că din cauza conexiunii proaste la internet, de multe ori este nevoită să întrerupă lecţiile.
„Elevii sunt foarte receptivi, sunt activi în cadrul lecţiilor şi le place o astfel de modalitate de petrecere a orelor. Avem şi unele probleme şi dificultăţi, cum ar fi, nu toţi elevii dispun de tehnică performantă de calcul, de telefoane şi nu toţi elevii au acces la internet.
Continuarea citiți în nr. 12 din 10.04.2020