DISTRIBUIȚI
În poză: Mihai CUCOȘ și echipa de mecanizatori

Plugarii raionului continuă recoltarea grâului. Unele unităţi agricole au raportat încheierea secerişului, reuşind eliberarea de rod a suprafeţelor cultivate cu rapiţă, mazăre, grâu şi orz.

În poză: Sergiu MARANDIUC cu lucrătorii la fațare

Dintre unităţile agricole mari, care gestionează suprafeţe masive, primii au încheiat recoltarea culturilor din prima grupă SRL „Semincerul Unic”, după care SRL „Alodiu Nord”. Printre gospodăriile agricole mai mici, a finalizat secerişul Nicolae CHIHAI, conducătorul gospodăriei cu acelaşi nume. Agenţii economici care sunt înzestraţi cu tehnică bună, performantă au reuşit în termeni restrânşi, până la căderea ploilor din ultimele zile, să recolteze cea mai mare parte din roadă. Aceștia ne-au spus că până la caderea ploilor au recoltat şi au depozitat grâu asemeni aurului.
Mihai CUCOŞ, directorul unităţii agricole SRL „Semincerul Unic” (satul Izvoare) este primul în raion care a început și finalizat campania secerişului din acest sezon agricol. Plugarii săi, după ce au obţinut victoria asupra recoltării cerealelor din prima grupă, la volanul combinelor performante au sărit în ajutor producătorilor agricoli din vecinătate, la recoltarea pâinii în gospodăria agricolă din satul Rădoaia. Gospodăresc cu tragere de inimă, ca la ei acasă, pe suprafeţe de 600 hectare de grâine.
,,Noi dispunem de tehnică, de ce să nu ajutăm, dacă am reuşit să încheiem recoltarea cerealelor”, de comun acord au căzut membrii echipajului.
Cel mai experimentat dintre ei, Andrei ROTARU tatăl, conducător de combină mai bine de 40 de ani, ne-a spus că „pentru ei strânsul pâinii a fost de fiecare dată o bucurie trăită intens. Această bucurie se repetă an de an, o pot compara cu momentele când s-au născut cei doi feciori, care-i am alături, Andrei şi Vladimir. De mici au crescut în combină, alături de mine”, a mărturisit Andrei ROTARU…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 28 din această săptămână