DISTRIBUIȚI

    Consiliul raional Sângerei este în criză politică. Pentru a doua  oară consecutiv, ședința  de constituire nu poate fi convocată din lipsă de cvorum. De această dată, ședința a fost baicotată de fracțiunea socialistă care și-a justificat decizia prin faptul că : ,, Nu au putut fi prezenți la ședință. Sâmbătă, 23 noiembrie, socialiștii au promis că vor fi prezenți sută la sută.”
E important de menționat că ședința  de constituire a Consiliului raional din 15 noiembrie curent nu a avut loc pentru că nu a fost deliberativă. Au fost prezenți la ședință 17 consilieri din cei 33 de aleși raionali.
Ședințele Consiliului raional nu pot avea loc dacă la ele sunt prezenți mai puțin de 2/3 din numărul consilierilor.

 Consiliului raional Sângerei s-a întrunit pentru prima dată vineri, 15 noiembrie, în ședința de constituire, în temeiul Hotărârii Comisiei Electorale Centrale nr. 2889 din 12 noiembrie 2019, ora 13.00. La prima ședință s-au prezentat doar 17 consilieri  din partea PSRM, PAS,Partidul „Șor” și PCRM, din cei 33 consilieri care au acces în noul  Consiliu raional. Contactați de reporterul nostru consilierii din partea PDM,PLDM, Platforma Da,  USM, PAD au spus că au întârziat cu 15 minute la ședință.

Dat fiind faptul că ședința nu a fost deliberativă, ea a fost preconizată pentru ziua de astăzi, 19 noiembrie, ora 13.00.

La ședința  de astăzi  s-au prezentat  aleșii raionali  din partea PDM, PAS,PLDM, Platforma Da,USB,PCRM,Partidul Șor,PAD- în total 19 consileri. Ex-președintele Consiliului Electoral de Circumscripție nr.28, Teodor Donos, a  menționat că, din lipsă de cvorum ședința de constituire a Consiliului raional se va convoca conform legii, peste trei zile,adică sâmbătă, 23 noiembrie, ora 10.00. În ședința de astăzi trebuiau să fie înmânate mandatele consilierilor, formate fracțiunile în Consiliul raional, aleasă noua conducere a raionului.