DISTRIBUIȚI
În poză: V. MARANDIUC, V. BÎRSAN, C. GRĂJDIERU, Gh. BRAȘOVSCHI, I. CEBOTARU

În cadrul tradiționalelor vizite ale membrilor Guvernului în teritoriu, sâmbăta trecută, în raion s-a aflat secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Vitalie BÎRSAN. Reprezentantul Guvernului a avut o întâlnire de lucru cu conducerea raionului, reprezentantul Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, ex-președinții raionului, șefii direcțiilor, secțiilor, subdiviziunilor subordonate Consiliului raional, serviciilor desconcentrate, descentralizate în teritoriu, primarii comunelor, efectivul Inspectoratului raional de Poliție, Serviciului Situațiilor Excepționale din raion, agenți economici. Cercul de probleme luate în discuție a fost pe cât se poate de vast.
Vitalie BÎRSAN a adus la cunoștința celor prezenți o informație succintă despre structura guvernamentală pe care o conduce. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne, a fost în ultima vreme de mai multe ori în vizorul societății. Cu toate acestea, întreg efectivul ministerului face tot posibilul ca societatea să înțeleagă corect ce se petrece cu acest minister.
În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte cu privire la activitatea MAI, proiectele inițiate, dar și problemele cu care se confruntă cetățenii din raion, necesităție atestate de cei prezenți și implicarea factorilor de decizie în soluționarea acestora.
Secretarul de stat a vorbit despre dorința și deschiderea care există în cadrul ministerului pentru un dialog transparent cu comunitatea, care sunt nu doar obiectivele conceptului de Poliție comunitară implementat de Inspectoratul General de Poliție, dar sunt o cerere a societății, care își dorește o poliție mai activă, mai implicată și concentrată pe diminuarea problemelor.
„Sunt astăzi la Sângerei pentru a ne familiariza cu realitățile raionului, problemele cu care Vă confruntați, pentru a ne consolida eforturile în vederea unei colaborări care să ne aducă rezultate. Or, cine dacă nu Dumneavostră, cunoașteți cel mai bine problemele existente în comune, raion, instituții, organizații, dar și cele ale oamenilor de care aveți grijă, ca urmare, sunteți puntea de legătură pentru noi și doar împreună vom găsi soluții,” a declarat Vitalie BÎRSAN…

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 10 din săptămâna aceasta

În poză: Autoritățile locale la îtrevederea cu secretarul de stat al MAI